Monitorul Cartierelor

Stradă din Mănăștur fără trotuare, asfalt sau iluminat public: „Noaptea, se circulă CU LANTERNA de la telefon!”. Director Primărie: „Mâine voi trimite o echipă tehnică”

O stradă din cartierul Mănăștur - mai rea decât o uliță de sat! Nu are trotuare, asfalt și nici iluminat public, locuitorii fiind nevoiți să ia lanterna cu ei dacă vor să iasă din casă noaptea.

 

 


Un locuitor al străzii Hameiului din cartierul Mănăștur, situată în apropierea depoului Companiei de Transport Public s-a adresat consilierilor locali și primarului, în ședința de marți, împins la capătul răbdării.

 


Sandor Adam, un clujean cu domiciliul pe strada în cauză, a afirmat că, deși sistemul de apă și canalizare, energie electrică, gaz sau salubritate sunt funcționale, drumul nu este asfaltat, nu are amenjate trotuare și nici iluminat public nu există. El spune că a depus mai multe sesizări la direcția de Patrimoniu a Primăriei, însă i s-a răspuns că strada nu poate fi astfaltată, nefiind cadastrată.

Clujeanul a arătat că peste 200 de familii așteaptă asfaltarea străzii de ani buni, însă intervențiile întârzie să apară, motiv pentru care, pe timpul nopții, pietonii trebuie să își aprindă lanternele de la telefoane pentru a vedea drumul. 


„Aș dori, în cadrul acestei intervenții, să abordez situația străzii Hameiului. Strada Hameiului se află în cartierul Mănăștur, în apropierea depoului CTP. Construcțiile de pe această stradă sunt mai vechi de 15 ani și din păcate, infrastructura necesară nu este asigurată. Strada Hameiului nu are trotuar, nu este asfaltată, nici iluminat public nu există, iar în zona delimitării între stradă și depoul CTP, este o denivelare de circa 4 metri, care reprezintă un pericol foarte mare, ținând cont că nu este amplasat parapet de siguranță și mașinile pot aluneca în gol. Strada are nume, avem canalizare, avem conductă de apă caldă, gaz, electricitate, serviciul de salubritate este funcțional, doar partea de infrastructură publică lipsește. În vreme secetoasă este foarte mult praf, când plouă este noroi foarte mare, iar noaptea, lumea circulă cu lanternele de la telofon. Estimez că pe acestă stradă locuiesc mai mult de 200 de familii”, a spus Sandor Adam.

Director Primărie: „Mâine o să meargă o echipă tehnică pentru identificarea problemelor”

Virgil Poruțiu, directorul Direcției Tehnice a Primăriei Cluj-Napoca, i-a transmis acestuia că va trimite încă de mâine (miercuri - n.red.) o echipă tehnică pe teren, pentru identificarea problemelor, urmând să fie demarate lucrări de întreținere.


„Pentru modernizarea străzii, trebuie să așteptăm cadastrarea ei, dar pentru lucrări de întreținere, mâine (miercuri - n.red.) o să meargă o echipă tehnică pentru identificarea problemelor și lucrări de întreținere putem realiza”, a spus Poruțiu.

Primarul Emil Boc i-a explicat clujeanului care a semnalat problema că Primăria nu poate interveni cu lucrări de modernizare pe stradă, întrucât o porțiune se află în proprietate privată.


„Unde primăria are proprietate, intervine și face modernizările de infrastructură necesare deci, dacă voi verifica suplimentar dacă strada este pe proprietate publică, mă voi asigura că vom interveni și vom face modernizarea necesară. Din păcate însă, Curtea de Conturi nu ne permite să facem nici un milimetru de investiție într-un obiectiv care nu aparține orașului sau nu a fost cedată orașului. În acele condiții, reglementarea în integralitatea aparține proprietarilor de drept ai imobilului, terenurilor, străzilor respective”, a declarat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI 

O stradă cu o istorie zbuciumată va fi asfaltată. Când urmează drumurile din jur?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter