Educație

Licitație de 3,4 milioane de euro pentru echipamente digitale în școlile din Cluj-Napoca. Clasele, dotate cu laptopuri, tablete și proiectoare.

Investiție de peste 17 milioane de lei în unitățile de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca. Primăria a lansat licitația pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

Zeci de școli vor fi dotare cu echipamente digitale și mobilier modern/Foto: Emil Boc Facebook.com Zeci de școli vor fi dotare cu echipamente digitale și mobilier modern/Foto: Emil Boc Facebook.com

 

 


În martie 2023, consilierii locali aprobau un proiect de hotărâre pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a zeci de licee, școli și grădinițe din oraș.

 


Recent, administrația locală a lansat licitația pentru achiziția noilor echipamente IT pentru unitățile de învățământ. 

Valoarea totală estimată a contractului: 17.025.239,95 Lei.


În iulie 2023, primarul Clujului Emil Boc a participat, la Palatul Victoria, la semnarea contractelor finanţate prin PNRR pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe”.

CITEȘTE ȘI: 
1.000 de săli de clasă, laboratoare și 27 de săli de sport din Cluj-Napoca, modernizate prin PNRR! Investiție de 44 de mil. de lei

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt cei 44.535 de elevi și preșcolari, din care 6.989 studiază în cadrul unităților de profil profesional și tehnic, precum și cadrele didactice care deservesc unitățile de învățământ ce vor fi dotate și echipate.


Peste 60 de școli, modernizate cu bani europeni

În Cluj-Napoca, 64 școli din învățământul preuniversitar vor fi modernizate cu 9 miliarde de euro. Investițiile vizează 819 săli de clasă, 35 laboratoare de informatică, 36 laboratoare de știinte, 19 cabinete școlare, 49 cabinete de asistență psihopedagogică, 27 săli de sport și 6 ateliere de practică.

„Prin această achiziție se urmărește creșterea capacității de reziliență a 64 de unitati de învățământ din Cluj-Napoca, prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv”, se arată în documentația aferentă licitației deschise de administrația locală. 


Contractul este împărțit în câteva loturi și vizează achiziția a 488 de laptopuri, a tablelor electronice (734 bucăți) și a calculatoarelor de birou (687 bucăți), precum și a echipamentelor de sonorizare (707 bucăți) aferente, dar și a echipamentelor periferice (2.217 bucăți), precum imprimante, boxe portabile, căști sau ochelari VR. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nouă milioane de euro prin PNRR, pentru dotarea școlilor din Cluj cu mobilier și echipamente digitale

64 de școli din Cluj-Napoca, modernizate cu fonduri din PNRR

1.000 de săli de clasă, laboratoare și 27 de săli de sport din Cluj-Napoca, modernizate prin PNRR! Investiție de 44 de mil. de lei

Zece grădinițe și școli din Cluj-Napoca vor fi renovate energetic, cu bani din PNRR. Finanțare de peste 22 de milioane de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter