Educație

1.000 de săli de clasă, laboratoare și 27 de săli de sport din Cluj-Napoca, modernizate prin PNRR! Investiție de 44 de mil. de lei

Consilierii locali au aprobat finanțarea unui proiect cu o valoare de peste 44 de milioane de lei, prin PNRR, pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a zeci de licee, școli și grădinițe din oraș.

Zeci de școli vor fi dotare cu echipamente digitale și mobilier modern / Foto: Facebook - Emil Boc Zeci de școli vor fi dotare cu echipamente digitale și mobilier modern / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Circa 1.000 de săli de clasă, laboratoare și cabinete din școli vor fi modernizate cu bani din PNRR

 


„Astăzi avem pe ordinea de zi la ședința extraordinară de Consiliul Local un proiect pentru a realiza infrastructura la aproape 1.000 de săli de clasă, laboratoare, cabinete din școli și pentru 27 de săli de sport”, a spus Emil Boc la o emisiune radio, înaintea ședinței de Consiliu Local.

Proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Cluj-Napoca”, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României - PNRR a trecut cu 24 de voturi „pentru” și o neparticipare la vot, în cadrul ședinței de vineri, 17 martie 2023.


Modernizarea infrastructurii

Proiectul prevede modernizarea infrastructurii educaționale și adaptarea acesteia la standardele actuale de educație. Investiția este de peste 44 milioane de lei, adică circa 9 milioane de euro:

„Se aprobă depunerea proiectului «Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca» în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru un număr de 64 de unități de învățământ.


Se aprobă valoarea totală a proiectului «Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca», în cuantum de 44.947.851,61 Lei, inclusiv TVA, din care 37.355.842,08 Lei reprezintă cheltuieli eligibile asigurate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), la care se adaugă TVA în valoare de 7.097.609,99 Lei, cheltuială asigurată din bugetul de stat.

Se aprobă valoarea neeligibilă a proiectului «Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca», în cuantum de 494.399,54 Lei, inclusiv TVA”, se arată în proiect.


64 de școli au nevoie de intervenții

În urma analizei realizate de autorități, pentru un număr de 64 de școli din municipiul Cluj-Napoca sunt necesare investiții în dotarea a 819 de săli de clasă, 35 de laboratoare de informatică, 36 de laboratoare de știință 19 cabinete școlare, 49 de cabinete de asistență psihopedagogică, 27 de săli de sport, 6 ateliere de practică.

Cheltuielile neeligibile, acoperite de municipalitate, sunt explicate prin variația numărului de elevi per sala de clasă, în condițiile în care unele școli din Cluj-Napoca numără clase cu 30 de elevi.

Ghidul de finanțare prevede fonduri pentru unități de învățământ cu un număr de 25 de elev/sală de clasă. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

A fost atribuit contractul pentru construcția bazinului olimpic din Borhanci. Boc: „Facem și infrastructura pentru tot HUB-ul”

Emil Boc: Jumătate din flota de transport în comun din Cluj-Napoca este electrică

abonare newsletter