Economie

Trenurile InterCity au revenit și au tarife cu 15% mai mari. „Avram Iancu” face 8 ore și jumătate între București și Cluj. Un bilet costă 185 de lei

CFR Călători a reintrodus în circulație trenurile InterCity, garnituri cu rang superior care nu au mai circulat din 2014.

Sursă foto Facebook CFR Călători

 

Trenurile InterCity vor circula pe trei magistrale „privilegiate”: M 800 București – Constanța, deservită de „Tomis Expres”, M 500 București – Suceava/Iași pe care vor circula trenurile „Ștefan cel Mare” și M 300 București – Cluj-Napoca, cu Intercity botezat „Avram Iancu”, scrie economedia.ro.


Tarifele la trenurile InterCity sunt cu 15% mai mari decât la cele InterRegio pentru că sunt asigurate vagoane modernizate, vagoane-restaurant, WI-FI, prize pentru încărcare și mai puține opriri pe traseu.

De la București la Cluj-Napoca circulă trenul InterCity „Avram Iancu” Expres. IC 531 parcurge distanța de 500 de kilometri în opt ore și jumătate cu opriri la Ploiești, Brașov și Teiuș. Biletul costă 185 lei (clasa I). Trenul InterRegio IR 1735 face de la București la Cluj-Napoca 9 ore și 15 minute, iar biletul costă 160 lei (clasa I).


Un bilet la Tomis Expres, trenul care ajunge de la Brașov la Constanța în patru ore și jumătate, costă 167 de lei la casa de bilete și 159 de lei online pentru serviciile Clasa I și 105 lei Clasa II. Trenul pleacă de la Brașov la ora 07.00 și ajunge la Constanța la 11.30 cu oprire suplimentară la Ploiești (față de programul 2021-2022). Pe traseu, de la Brașov la București, viteza maximă este de 140 km/h, iar de la București la Constanța 160 km/h.

CFR Călători asigură trenuri InterCity și pe Magistrala M 500 București – Suceava/Iași. Trenul „Ștefan cel Mare Expres” IC 551 pleacă din București spre Suceava la 17.23 și ajunge la Suceava la 23.02, după 5 h și 39 min. Biletul costă 184 de lei Clasa I, bilet cumpărat online/ATM. La casa de bilete biletul costă 194 lei. Diferența de timp față de trenul InterRegio 1655 București – Suceava este de doar 5 minute, dar de 24 de lei la prețul biletului.


Comunicatul CFR Călători: „După o pauză de 8 ani, este reintrodusă categoria de tren Intercity pe rutele pe care viteza și condițiile tehnice permit acest serviciu. Au fost proiectate pentru circulația în acest mers de tren nou un număr de 12 trenuri.

CITEȘTE ȘI:

„Colindăm până la Cluj!” Călătorii din tren, încântați cu colinde pe ruta Oradea-Cluj. VIDEO

Accident feroviar mortal în apropierea Gării din Cluj: Un bărbat a fost prins sub garnitura de tren

Trenurile Intercity revin în România! Care sunt noile tarife și cât timp fac de la Cluj la București?

abonare newsletter