Administrație

Încă o amânare pentru contractul-record de supervizare a lucrărilor la metroul din Cluj! Primăria a prelungit termenul pentru licitație.

Primăria Cluj-Napoca a prelungit din nou termenul de depunere a ofertelor la contractul de supervizare a lucrărilor la metrou, la cea de-a patra licitație.

Licitația pentru contractul de supervizare a lucrărilor la metrou a fost prelungită / Foto: Emil Boc - Facebook Licitația pentru contractul de supervizare a lucrărilor la metrou a fost prelungită / Foto: Emil Boc - Facebook

 

 



Primăria Cluj-Napoca a prelungit cu încă o lună termenul de depunere a ofertelor pentru licitația de supervizare a lucrărilor la Magistrala 1 de metrou. Noul termen este 12 ianuarie 2024, pentru cel mai mare contract de consultanță în transporturi de până acum, de 211 milioane lei.

 


Întrebat despre această nouă amânare, în cadrul unei emisiuni radio primarul Emil Boc a răspuns:

„Este o procedură legală în baza derulării licitației, Comisia de licitație poate aproba, la solicitarea celor care participă, având în vedere complexitatea documentațiilor, prelungirea unor termene. Așa s-a considerat de către comisie, că având în vedere perioada sărbătorilor care se apropie și solicitările, pentru a nu bloca licitația. Dacă nu aprobi prelungirea, se suspendă. Și mai mult timp pierd. S-a găsit astfel o soluție legală, de a se mai acorda un termen, astfel încât să fim siguri că răspundem și exigențelor legale și să avem, evident, participanți la licitație. Dar să se înțeleagă, este vorba despre supervizarea lucrărilor. Lucrările la metrou își continuă drumul firesc de parcurgere a etapelor procedurale, în vederea obținerii autorizației de construcție”, a explicat Emil Boc. 


Aceasta este a patra licitație pentru serviciile de consultanță la metrou. Potrivit economedia.ro, la începutul licitației, în octombrie, Primăria a stabilit ca termenul de depunere a ofertelor este de 10 noiembrie, care a fost prelungit ulterior, pe 5 decembrie, iar acum a fost prelungit până în ianuarie. 

Licitația, anulată în septembrie

A treia licitație pentru dirigenția de șantier la lucrările pentru metrou a fost anulată în septembrie. La începutul lunii septembrie, lucrările de proiectare a metroului clujean au început, potrivit ordinului emis de Primăria Cluj-Napoca. Două săptămâni mai târziu, administrația locală anula licitația pentru supervizarea lucrărilor la proiect. 


Motivul invocat constă în caracterul „neconform” al ofertelor depuse. „Au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, se arată în catalogul electronic de achiziții publice SEAP

În iunie 2023, Primăria înregistra o ofertă depusă de o asociere formată din Egis România (Leader) și Egis Rail. Contractul se afla la a treia licitație.


Prima licitație pentru contractul record de consultanță dedicat supervizării proiectării și execuției metroului clujean a fost lansată în luna iulie a anului trecut, fiind anulată, din cauza lipsei ofertelor.  A doua licitație a fost lansată în decembrie 2022 și a prevăzut o suplimentare de 15,5 milioane de lei a valorii contractului, până la suma de 140.551.163 lei, față de valoarea inițială de 125.013.820 lei. 

În aprilie 2023, Primăria Cluj-Napoca a lansat a treia licitație pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala de Metrou M 1, valoarea contractului de supervizare fiind de 211 milioane lei, majorat cu peste 50 de milioane lei față de procedura anterioară. Iar cea de-a patra licitație a fost lansată în octombrie.

Serviciile de supervizare se referă la consultanța oferită pe durata contractului de proiectare, execuție și garanție. Termenul de implementare a proiectului este de 156 de luni (13 ani), fără posibilitate de reînnoire. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

500 de case și terenuri stau în calea metroului din Cluj. Vor fi expropriate! Câți bani primesc proprietarii?

Din 2024 se va lucra la centura metropolitană, dar doar pe primul lot. Emil Boc: „La tronsonul 2 trebuie făcute exproprierile”

Ultimele Stiri
abonare newsletter