Administrație

Din 2024 se va lucra la centura metropolitană, dar doar pe primul lot. Emil Boc: „La tronsonul 2 trebuie făcute exproprierile”

Primul tronson al centurii metropolitane va intra în lucru în 2024, însă al doilea, cel mare, va mai avea de așteptat.

Lucrările la primul tronson al centurii metropolitane a Clujului vor începe în 2024 / Foto: Facebook - Emil Boc Lucrările la primul tronson al centurii metropolitane a Clujului vor începe în 2024 / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Primarul Emil Boc a explicat care este stadiul proiectului centurii metropolitane. Astfel, potrivit informațiilor transmise de acesta, pe primul lot vom auzi buldozere din anul 2024:

 


Lotul 1 Cluj-Florești este licitat, avem executant, lucrăm la proiectare și anul viitor vom intra în lucru. Vom finaliza și exproprierile aferente, astfel încât anul viitor să se intre la lopată, la tractor, buldozer, ce trebuie. Pentru tronsonul 2, care e de la intrarea în Cluj și se duce până la conectarea cu B-dul Muncii, este în procedură de depunere a ofertelor. Aici ai posibilitatea, dacă sunt cereri multe, să mai oferi un termen. Echipele de proiect întotdeauna analizează dacă sunt justificate sau nu cererile de prelungire pentru depunerea ofertelor. Termenul acum este 31 octombrie, cu posibilitate de prelungire, eu spun maxim o săptămână pentru depunere, până în 7 noiembrie (...) Din moment ce cer prelungire, că ne-au cerut de 3 luni (și tot am prelungit)... din faptul că firmele tot cer, înseamnă că sunt interesate, de aceea am și acceptat prelungirea. Cu alte cuvinte, sunt încrezător că vom avea ofertanți, odată ce și prețul a fost actualizat conform prevederilor legale”, a explicat Emil Boc, miercuri, la o emisiune radio. 

Cu toate acestea, pe cel de-al doilea lot, cel mai probabil, nu vor începe lucrările de anul viitor, fiindcă mai durează până vor fi finalizate exproprierile: „Nu cred, pentru că trebuie făcută proiectarea, adică trebuie emisă autorizația de construcție și exproprierile făcute. Pentru că proiectarea dacă este făcută, partea de exproprieri nu este făcută. Numai după ce se finalizează licitația se trece la exproprieri. Deci, se va putea lucra pe primul tronson anul viitor, pe tronsonul doi numai după aceea”, a mai spus primarul Clujului. 


Centura metropolitană va aduce șase benzi pe DN 1 între Florești și Cluj-Napoca, inclusiv o bandă dedicată pentru SMURD și pompieri. Centura Metropolitană, proiect cu indicativ „Drum TransRegio Feleac T 35″, va avea în total 42 de kilometri. Valoarea actualizată a investiției este de peste 1,1 miliarde de euro (1.145.879.685,65 euro). Valoarea anterioară a fost 998.547.953,25. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primul tronson al centurii metropolitane, deschis înainte de realizarea Spitalului Regional Cluj. Boc: „Vom avea accesul asigurat”

Licitația pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane a Clujului, prelungită cu două săptămâni

abonare newsletter