Administrație

Drumul turistic care leagă Gilău de Mărișel a fost asfaltat. FOTO

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi.

Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi/ Foto: Consiliul Județean Cluj Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Lucrările  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, au fost finalizate în ceea ce privește asfaltarea în două straturi.

 


Pentru completa finalizare mai este necesară doar asfaltarea și racordarea la drum a noului pod de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, aflat în construcție după demolarea celui vechi.

„Ceea ce e cu adevărat important e faptul că acest drum turistic, cu rol strategic pentru județ, beneficiază deja de asfalt turnat în două straturi pe întreaga lungime. Singurul care a mai rămas de asfaltat e podul aflat în construcție și care va trebui finalizat înainte de sfârșitul acestui an. Pentru a ne asigura că sunt îndeplinite toate cerințele de calitate și siguranță, urmărim îndeaproape finalizarea întregului proces de reabilitare și modernizare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Lucrările de reabilitare, în ansamblu, au vizat și nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unuia nou. În aceste condiții, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

Pentru completa finalizare a investiției vor mai fi realizate în perioada următoare șanțuri și rigole, pe anumite sectoare, în vederea asigurării scurgerii apelor, montarea de parapeți metalici acolo unde situația impune acest lucru și executarea de marcaje și semnalizare rutieră.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un important drum turistic din Cluj va fi remediat. Traficul, îngreunat pe anumite sectoare de drum

Atenție, șoferi! Se pun în funcțiune semafoarele de pe Calea Mănăștur. Boc: „Proiectul intră în faza finală”

Ultimele Stiri
abonare newsletter