Administrație

Atenție, șoferi! Se pun în funcțiune semafoarele de pe Calea Mănăștur. Boc: „Proiectul intră în faza finală”

Proiectul de pe Calea Moților – Mărginașă intră în etapa finală. Începând de joi, 5 octombrie, semafoarele de pe Calea Mănăștur vor fi puse în funcțiune.

Calea Mănăștur, 5 octombrie 2023/ Foto: monitorulcj.ro Calea Mănăștur, 5 octombrie 2023/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Începând de joi, 5 octombrie, semafoarele de pe Calea Mănăștur vor fi puse în funcțiune.

 


Potrivit primarului Emil Boc, șoferii care vin dinspre Calea Mănăștur vor putea vira spre stânga spre strada Oțelului. 

„Dăm în funcțiune instalația de semaforizare de la intersecția străzilor Calea Mănăștur – Oțetului, Calea Mănăștur - Mărginașă. Intră în fază finală proiectul de pe Calea Moților – Mărginașă, inclusiv semaforizarea care trebuia să fie gata până în decembrie, iată că reușim să o aducem mai devreme și să o dăm în folosință. Atenție, de astăzi îi rog pe toți care sunt în trafic să respecte semaforizarea (...) Vom regla în funcție de trafic timpii de semaforizare și ca noutate este permiterea virajului de pe Calea Mănăștur spre strada Oțetului, adică din Mănăștur spre Sala Polivalentă”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.


Strada Mărginașă/ Foto: monitorulcj.ro

Prioritate pentru transportul public

La începutul verii, edilul Emil Boc anunța că proiectul culoarului de transport public dedicat, pe direcția Mănăștur-Mărăști, va fluidiza substanțial traficul. 

„Sper ca după finalizarea străzilor Mărginașă și Fabricii de Bere, să avem un culoar, din Mănăștur până în Mărăști, de transport public prioritizat”, a explicat atunci primarul Emil Boc.


Zona Platinia/ Foto: monitorulcj.ro

De altfel, ideea a fost avansată și în cadrul unei conferințe de presă susținute în primăvara acestui an. Astfel, proiectul benzilor dedicate pentru transportul public urmează să fie concretizat după încheierea în integralitate a lucrărilor de extindere pe axa Moților-Mănăștur, cel mai probabil din 2024. 

„Obiectivul nostru este ca transportul public să aibă prioritate în oraș. Sugrumarea din zona fostei Fabrici de Bere reprezenta un impediment substanțial pentru a putea veni cu o linie dedicată de transport public. Cel mai probabil, după finalizarea acestui tronson, anul viitor, să putem trece la implementarea unei linii dedicate pentru transportul în comun pe axa Mănăștur – Mărăști”, explica primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă susținute în luna mai 2023. 


Proiectul de extindere a Căii Moților-Calea Mănăștur prevede următoarele investiții:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Benzi dedicate pentru autobuz pe Calea Moților. Dan Tarcea: „Trebuie să sincronizăm proiectul cu studiul de trafic pentru metrou”

Circulație fără restricții pe artera Moților-Mănăștur. „Se circulă pe patru benzi”.

abonare newsletter