Administrație

Consiliul Județean construiește un pod nou în localitatea Pâglișa

Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul privind achiziția lucrărilor de construire a unui pod nou în localitatea Pâglișa, comuna Dăbâca, la kilometrul 30+977 al drumului județean 161.

sursă foto Consiliul Județean Cluj sursă foto Consiliul Județean Cluj

 

„Necesitatea reabilitării complete a podului a apărut în contextul în care au fost semnalate o serie de degradări ale acestuia. În urma evaluării întreprinse de către experți, a rezultat ca fiind indicată soluția demolării vechiului pod și construirii unuia nou, în locul reparării acestuia. Se impune a fi precizat faptul că podul nu prezintă niciun fel de pericol în momentul de față, acesta putând fi traversat în deplină siguranță", transmite Consiliul Județean Cluj.


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „La finalul unui proces complex ce a vizat proiectarea și identificarea fondurilor necesare investiției, am ajuns în etapa de demarare a construcției noului pod. Ceea ce urmărim este ca toate podurile situate pe drumurile județene să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță și confort. Continuăm, astfel, un program mult mai amplu care a demarat prin construirea celor două poduri noi din localitățile Văleni și Jichișu de Jos și ale căror lucrări au fost finalizate în cursul anului trecut."

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea acestui contract este 17 octombrie 2022, ora 15.00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț".


Valoarea estimată a contractului este de 6.393.993 de lei, fără TVA, iar finanțarea se preconizează a fi asigurată prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 36 de luni.

CITEȘTE ȘI:

Câine, călcat fără milă de un șofer de microbuz, în Dăbâca: „L-a călcat intenționat cu ambele roți. A râs și a plecat” VIDEO

RISC MARE de infectare cu COVID-19 în Dăbâca. Comuna a depășit pragul de 26 de cazuri la mie

Comuna Dăbâca rămâne fruntașă la rata de infectare cu COVID-19. A DEPĂȘIT pragul de 23 cazuri la mie

Ultimele Stiri
abonare newsletter