Actualitate

Ce filme poți vedea în Piața Unirii, la TIFF?

A început numărătoare inversă al celei de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Ce filme vor fi proiectate în centrul Clujului?

 


Iubitorii de film vor putea viziona o serie de filme în inima Clujului, sub cerul liber, între 23 iulie - 1 august . Ediția TIFF 2021 va avea loc în contextul actual, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță necesare. Biletele au fost puse în vânzare și sunt disponibile pe tiff.eventbook.ro.


 

Pe ecranul din Piața Unirii Open Air, vor rula următoarele producții:


Dineu cu vecinii de sus / The People Upstairs, r. Cesc Gay

Julio și Ana sunt împreună de peste 15 ani, iar monotonia a reușit deja să se instaleze în relația lor. Ce i-ar putea ajuta să depășească această
criză? Proiecția va avea loc vineri, 23 iulie, ora 20:45, în continuarea Galei de deschidere.


Complet necunoscuți, r. Octavian Strunilă

Un grup de buni prieteni folosesc eclipsa de lună ca pretext pentru o revedere la cină. Pare a fi o seară tipică, până când gazda, Maria, propune un joc. Toţi oaspeții trebuie să îşi așeze telefoanele pe masă, să citească cu voce tare toate mesajele primite și să răspundă la toate apelurile în fața întregului grup. Tu ai accepta provocarea? Filmul va rula sâmbătă, 24 iulie, ora 21:45.


Încă un rând / Another Round, r. Thomas Vinterberg

Patru prieteni, profesori la liceu, decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge. Potrivit aceleiași teorii, un consum moderat le-ar deschide mințile, i-ar face mai creativi și mai relaxați. Curând, fiecare dintre ei va fi nevoit să-și găsească curajul de a înfrunta viața treaz. Capodopera va putea fi vizinată duminică, 25 iulie, ora 21:45.


Mauritanul / The Mauritanian, r. Kevin Macdonald

Capturat de armata americană, Mohamedou Ould Slahi lâncezeşte ani de zile în închisoare, fără să ajungă la proces şi fără o condamnare oficială. La limita disperării, Slahi găseşte sprijin în avocata Nancy Hollander şi asociata ei, Teri Duncan, alături de care va înfrunta nenumărate obstacole în lupta pentru dreptate. Acţiunile lor controversate vor dezvălui o conspiraţie şocantă. Proiecția va avea loc luni, 26 iulie, ora 21:45.

Lecții de persană / Persian Lessons, r. Vadim Perelman

1942. Tânărul belgian Gilles este arestat de trupele SS şi trimis împreună cu alţi evrei la un lagăr din Germania. Bărbatul evită execuţia ca prin minune: îi minte pe gardieni că nu e evreu, ci iranian. Exact când crede că a scăpat de pericol, Gilles primeşte o sarcină ingrată: să-l înveţe persană pe Koch, ofiţerul care administrează bucătăria lagărului şi care visează să deschidă un restaurant în Iran imediat după terminarea războiului. Filmul poate fi vizionat marți, 27 iulie, ora 21:45.

Succes de public / The Big Hit, r. Emmanuel Courcol

Etienne se ocupă de un atelier de actorie într-o închisoare şi strânge laolaltă o trupă pestriţă de prizonieri pentru a pune în scenă Aşteptându-l pe Godot. Etienne se simte de parcă i-a pus Dumnezeu mâna în cap când i se permite să-i scoată pe prizonieri în turneu. Fiecare spectacol este un succes, iar regizorul şi improbabilii săi actori devin prieteni la cataramă. Dar iată că se apropie ultimul spectacol, în
Paris. Va fi ultima lor reprezentaţie un triumf? Află răspunsul miercuri, 28 iulie, de la ora 21:45.

Tigri / Tigers, r. Ronnie Sandah

Martin este unul dintre cei mai promiţători jucători de fotbal pe care i-a văzut vreodată Suedia. La 16 ani, visul său de o viaţă se împlineşte când este cumpărat de celebra echipă Inter Milano. Dar, pe măsură ce se obişnuieşte cu o realitate în care orice şi oricine are un preţ, Martin descoperă că îi este din ce în ce mai dificil să deosebească sacrificiul de supunere, plăcerea de durere şi prietenul de duşman. Poți viziona filmul joi, 29 iulie, de la ora 21:45.

România sălbatică, r. Dan Dinu

România sălbatică este cel mai amplu proiect de documentar dedicat naturii din țara noastră. După mii de kilometri parcurși, sute de ore de filmare și mai bine de 10 ani de preproducție filmul prezintă imagini în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase și greu accesibile, precum și povești unice despre biodiversitatea țării. Documentarul va rula vineri, 30 iulie, ora 21:45.

Noaptea regilor / Night of the Kings, r. Philippe Lacôte

Un tânăr este trimis în La Maca, o închisoare din mijlocul pădurilor din Coasta de Fildeş condusă de condamnaţi şi unde dăinuie o tradiţie sumbră: la fiecare lună roşie, un povestaş este ales dintre deţinuţi pentru a spune o poveste. Ales de liderul închisorii, tânărul află curând că va fi ucis dacă îşi termină povestea înainte de venirea zorilor. Proiecţia va avea loc sâmbătă, 31 iulie, ora 20:30, în continuarea Galei de decernare a premiilor.

Anii noștri de glorie / The Best Years, r. Gabriele Muccino

În fermecătoarea Italie a anilor '80, un grup de prieteni se bucură împreună de cei mai frumoși ani ai vieții. Dar timpul trece, iar destinul îi desparte pe măsură ce fiecare îşi urmează propriul drum. De-a lungul anilor, cei patru prieteni se vor regăsi şi se vor pierde în repetate rânduri, fiecare confruntându-se cu propriile speranţe, deziluzii, succese şi eşecuri şi, mai ales, cu trecerea timpului. Filmul poate fi văzut duminică, 1 august, ora 21:45.

Material realizat de Ana-Maria Crăcană

CITEȘTE ȘI

Deschiderea TIFF 2021 se face simultan în 20 de localități, cu o comedie savuroasă. Vezi toate locațiile

 

abonare newsletter