Actualitate

Carne toxică în magazine. Ce trebuie să eviți când mergi la cumpărături

Carne toxica în magazine. Un ONG din Germania a atras atenția asupra calității pe care o are carnea de pui cumpărată din magazine.

Carne toxică în magazine. Ce trebuie să eviți când mergi la cumpărături Carne toxică în magazine. Ce trebuie să eviți când mergi la cumpărături

 

 


O serie de analize efectuate de ONG-ul din Germania au scos la iveală câteva detalii înfricoșătoare despre carnea toxică pentru oganismul uman. Specialiștii au analizat produsele celor mai mari producători din Europa, iar păsările sunt pline de bacterii foarte periculoase.

Carne toxică în magazinele de Europa. Pui cu antibiotic

În raportul dat publicității de ONG-ul german se arată că în carnea de pui vândută de cei mai mari producători de păsări din UE există niveluri ridicate de bacterii foarte periculoase și rezistente la antibiotic. Specialiștii au analizat carne de pui cumpărată din Franța, Germania, Olanda, Spania și Polonia. Cea mai toxică carne este produsă de o companie germană, fiind urmată de carnea de pui vândută de alte două companii din Franța și Olanda.


Carnea ieftină este toxică și plină de bacterii

Conform datelor obținute, 59% dintre probele extrase erau contaminate. Oamenii se pot contamina foarte usor cu astfel de bacterii dacă nu se spală pe mâini după atingerea puiului sau dacă carnea nu este gătită suficient de bine.

Nu este recomandat nici să spălăm carnea după ce o cumpărăm din magazine, conform jurnaliștilor americani. Specialiștii de la Universitatea americană Drexel au descoperit că în momentul în care spălăm carnea achiziționată din magazine nu facem nimic altceva decât să răspândim agenții patogeni prin toată bucătăria.


Bacteriile dispar, în general, prin gătirea puiului, prin prăjire, coacere sau fierbere. Cel mai bine este să fierbem puiul foarte bine după ce îl achiziționăm din magazin, iar astfel șansele să ne îmbolnăvim scad drastic.

Din păcate, puii crescuți în marile ferme parcurg un proces forțat de creștere și ajung la maturitate mult mai repede. O situație la fel de îngrijorătoare a fost descoperită în 2019 în Galați, acolo unde comercianții dintr-o piață „vopseau” puii înainte să fie vânduți pentru a părea că sunt crescuți la țară, de fermieri locali.


La vremea respectivă, Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Activităţi Comerciale au descoperit în afara Pieţii Calea Basarabiei două persoane care comercializau carne de pasăre în condiţii igienico-sanitare improprii şi fără a deţine documente de provenienţă a mărfii. Cantitatea de 12 kg carne de pasăre a fost ridicată în vederea confiscării şi predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză au fost sancţionate cu amendă în valoare de 500 lei, fiecare.

abonare newsletter