Actualitate

Contract de 7,3 milioane de lei pentru eliminarea levigatului de la Pata Rât

Consiliul Județean Cluj a lansat o licitație pentru achiziția de servicii de colectare, transport și eliminare a concentratului rezultat în urma epurării levigatului de la depozitul de Pata Rât.

Contract de 7,3 milioane de lei pentru eliminarea levigatului de la Pata Rât Contract de 7,3 milioane de lei pentru eliminarea levigatului de la Pata Rât

 

 


Câștigătorul licitației va trebui să preia concentratul de la staţia de epurare a levigatului din vecinătatea depozitului de deşeuri de la Pata Rât, municipiul Cluj-Napoca, respectiv din bazinul de concentrat. Preluarea concentratului se va face zilnic, iar volumul maxim preluat va fi de 50 mc zilnic. 

 


Colectarea, transportul şi eliminarea concentratului se va realiza pe toată perioada de funcţionare a staţiei de epurare a levigatului de la depozitul de deseuri Pata Rât, staţie de epurare care va funcţiona conform contractului de închiriere care urmează a fi încheiat de către Consiliul Judeţean Cluj. Prestatorul este răspunzător pentru modul de eliminare finală a concentratului şi va respecta toate prevederile legale în vigoare referitoare la obiectul contractului, se arată în caietul de sarcini a achiziției publice.

Apoi, se va realiza transportul concentratului de la locul colectării până la destinaţia finală. Din momentul preluării deşeurilor de la beneficiar, prestatorul poartă toată raspunderea pentru transportul, depozitarea, manipularea, neutralizarea şi eliminarea acestora, se mai arată în documentul citat. Acesta trebuie să justifice îndeplinirea obligaţiilor stabilite prin Legea nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare.


Contract de 7,3 milioane de lei

Valoarea contractului se ridică la 7.380.000 lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Ofertele pot fi depuse până în data de 26 octombrie, criteriul de atribuire a contractului fiind cel mai bun raport calitate – preț.

Staţia cu osmoză inversă de la Pata Rât funcționează din primăvara anuluilui 2018 și neutralizează levigatul care se scurge din vechea rampă de gunoi a Clujului.


În urma procesului de tratare a levigatului prin osmoză inversă rezultă atât permeatul, substanță decontaminată și devenită total inofensivă pentru mediu, care este evacuat în pârâul Zăpodie, cât și concentratul, care este stocat în rezervorul tampon din cadrul stației de tratare. În ultimă fază, din rezervorul tampon concentratul va fi colectat, transportat și eliminat de către o firmă specializată, în conformitate cu contractul de servicii încheiat în acest sens.

CITEȘTE ȘI


O stație de tratare a levigatului cu o capacitate mai mare decât cea de la CMID va fi închiriată

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter