Actualitate

Urmașa unui revoluționar împușcat în '89 la Cluj a câștigat în instanță indemnizația reparatorie de la Casa de Pensii

O clujeană și-a câștigat dreptatea în instanță după ce a fost nevoită să dea în judecată Casa Județeană de Pensii Cluj pentru a primi indemnizația de urmaș. CJPC i-a refuzat indemnizația pe motiv că aceasta LUCREAZĂ.

Prin cererea de chemare în judecată formulată în iunie 2018, reclamanta C.C., în contradictoriu cu pârâta Casa Județeană de Pensii Cluj, a solicitat să se dispună anularea deciziei negative emise în aprilie de Casa de Pensii și emiterea unei decizii cu acordarea indemnizaţiei prevăzute de art. 4 alin. 1 litera c din Legea nr. 341/2004.

Reclamanta a solicitat acordarea indemnizaţiei lunare reparatorii, respectiv aplicarea unui coeficient de 0,5% asupra câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat. Sprijinită de avocatele Andra Nistor și Andrada Pop, femeia a arătat că Legea nr. 341/2004 nu impune nicio condiţie suplimentară pentru acordarea indemnizaţiei reparatorii, cerându-se, pentru majorul în vârstă de peste 26 de ani, doar a fi dovedită calitatea de urmaş a eroului martir. Acest fapt a fost statutat inclusiv prin Decizia nr. 23/2018 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, potrivit clujust.ro.


CJPC a respins cererea de acordare a indemnizaţiei, susținând că femeia nu se încadrează în niciuna dintre situaţiile care o îndreptăţesc să beneficieze de indemnizaţia pretinsă. Mai exact, reprezentanții Casei de Pensii au invocat faptul că solicitanta lucrează și astfel nu ar mai avea dreptul la indemnizație.

Instanța Tribunalului Cluj a hotărât: "Anulează Decizia de respingere nr. 242195/10.04.2018, emisă de pârâta Casa Judeţeană de Pensii Cluj. Obligă pârâta Casa Judeţeană De Pensii Cluj să emită o noua decizie în vederea acordării indemnizaţiei lunare reparatorii în baza art. 4 alin. 2 litera c din Legea nr. 341/2004".

abonare newsletter