Actualitate

Mazăre, întâmpinat cu aplauze în campusul Henri Coandă şi cu diploma de "cel mai curajos primar"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost întâmpinat, sâmbătă noapte, în campusul social Henri Coandă, din municipiu, de peste o sută de persoane care l-au aplaudat şi îmbrăţişat înaintea slujbei de Înviere la care edilul participă, el primind şi o diplomă pentru "cel mai curajos primar".

sursa foto: stiri.com.ro sursa foto: stiri.com.ro

Mazăre a ajuns în campusul social cu un jeep, cu mai puţin de o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, fiind îmbrăcat în cunoscutul său costum de culoare kaki şi purtând o beretă roşie, el fiind îmtâmpinat cu aplauze de cele peste o sută de persoane care i-au scandat numele şi s-au îmbulzit să dea mâna cu el şi să-l îmbrăţişeze. Edilul a primit o diplomă de "cel mai curajos primar" de la o tânără blondă, care purta o beretă roşie, asemănătoare celei purtate de Mazăre.

Înaintea intrării în biserică, primarul Radu Mazăre a declarat că a venit cu crucea dată de către Arhiepiscopul Tomisului atunci când a inaugurat cartierul social şi a spus că va continua să construiască acest cartier, anunţând astfel că intenţionează să realizeze şi partea a doua a acestuia.


"Am să fac şi partea a doua, chiar dacă sunt mulţi duşmani care nu vor să-l fac. Am să mă rog să fie linişte în ţara asta ca să putem construi şi pentru oamenii amărâţi", a spus Mazăre, citat de Mediafax.

La miezul nopţii, la scurt timp după edilul Constanţei, la biserica din cartierul social Henri Coandă au sosit fratele primarului, Mihai Mazăre, şi fiul său, Răducu.


Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a mers la biserica din campusul social Henri Coandă aşa cum promisese la începutul acestei săptămâni. Primarul Constanţei declarase marţi că dacă va rămâne în libertate, având în vedere că vineri urma să se judece contestaţia DNA la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atunci în noaptea de Înviere va merge la campusul social Henri Coandă, cel pentru care este cercetat de procurorii anticorupţie.

“Dacă Dumnezeu o să vrea, atunci am să merg la Înviere, unde am fost şi anul trecut, în cartierul pentru săraci, la biserică. Cartierul pentru care sunt acuzat”, afirmase atunci Mazăre.


Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Cei doi au fost eliberaţi din arestul poliţiei Capitalei miercuri seară, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, la momentul respectiv decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nefiind definitivă, ea putând fi contestată la aceeaşi instanţă.


Vineri seară, instanţa supremă a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate, respingând astfel recursul DNA faţă de controlul judiciar dispus în cazul edilului.

Primăria Constanţa a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta.


Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe - 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane.

Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ şapte milioane de euro.

La Constanţa, Sfânta Lumină a fost adusă din largul Mării Negre de către Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care a ţinut apoi Slujba Învierii la Catedrala Arhiepiscopală, într-o zonă în care se găsesc ruinele vechii cetăţi a Tomisului.

În jurul orei 23.30, în prezenţa a sute de credincioşi, IPS Teodosie a sosit cu o şalupă, din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu, Lumina Sfântă fiind apoi purtată în procesiune la altarul de vară din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiat Canonul Învierii, urmat de Sfânta Liturghie.

Ceremonia a fost similară celei organizate în ultimii ani la Constanţa, diferenţa fiind că de această dată slujba a fost oficiată la Catedrala Arhiepiscopală, şi nu pe malul mării, după ce sinodul Bisericii Ortodoxe a cerut să nu mai fie organizate slujbe acolo unde nu există un altar sfinţit.

Ultimele Stiri
abonare newsletter