Actualitate

Epava avionului, depozitată în comuna Horea, va fi preluată de anchetatori pentru a fi examinată

Epava avionului prăbuşit în Apuseni, depozitată în noaptea de miercuri spre joi în târgul de animale din comuna Horea (Alba), va fi preluată de anchetatori în cursul zilei şi transportată într-un spaţiu care este deocamdată necunoscut, unde va fi examinată de experţi, potrivit unor surse judiciare.

Surse apropiate anchetei au declarat, joi, că epava avionului prăbuşit în Apuseni a fost depozitată în noaptea de miercuri spre joi în târgul de animale din comuna Horea, judeţul Alba, fiind păzită de jandarmi.

Conform surselor citate, în câteva ore, în comuna Horea, ar urma să sosească un camion, care va prelua epava avionului şi o va transporta într-un spaţiu necunoscut încă, unde va fi examinată de experţi.


De asemenea, sursele au precizat că, în cursul zilei de joi, anchetatorii, împreună cu jandarmii şi poliţiştii, vor desfăşura o acţiune de scotocire în zona în care s-a prăbuşit avionul pentru a vedea dacă mai există alte resturi ale aeronavei şi a le recupera.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că anchetatorii vor stabili joi la ce instituţie va fi transportată epava avionului pentru a fi depozitată pe perioada anchetei.


Lazăr a spus că epava va fi apoi pusă la dispoziţia experţilor în aeronautică pentru a fi examinată în cadrul cercetărilor.

Pe parcursul nopţii de marţi spre miercuri epava avionului prăbuşit în Munţii Apuseni a fost păzită de jandarmi, iar miercuri au început procedurile de extragere a epavei aeronavei.


Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.


De asemenea, Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic de luni, pentru două infracţiuni: încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor şi vătămare corporală din culpă.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, înainte de şedinţa CSM, că ia în calcul anchetarea modului în care au acţionat autorităţile în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în urma căruia două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite.

Ultimele Stiri
abonare newsletter