Actualitate

A început Der Flohmarkt, Oserul din centrul Clujului. Și-a deschis porțile pentru iubitorii de obiecte vintage și comori neașteptate.

Centrul Clujului prinde viață într-un mod inedit odată cu deschiderea oficială a Der Flohmarkt – Oserul care transformă orașul într-un adevărat paradis al pasionaților de antichități, obiecte vintage și povești uitate.

A început Der Flohmarkt, Oserul din centrul Clujului. Și-a deschis porțile pentru iubitorii de obiecte vintage și comori neașteptate| Foto: Daisler Asociatia - Facebook A început Der Flohmarkt, Oserul din centrul Clujului. Și-a deschis porțile pentru iubitorii de obiecte vintage și comori neașteptate| Foto: Daisler Asociatia - Facebook

 

 


Clujenii și turiștii deopotrivă au un nou motiv de plimbare prin centrul orașului: Der Flohmarkt – Oserul urban care aduce spiritul piețelor de vechituri europene chiar în inima Clujului. Cu standuri pline de obiecte rare, viniluri, bijuterii de epocă și haine retro, evenimentul promite nu doar cumpărături inedite, ci și o experiență autentică de descoperire și nostalgie.

 


Der Flohmarkt este deschis sâmbătă, 10 mai, până la ora 14:00 și este amplasat pe străzile Emile Zola și Sextil Pușcariu. În data de 17 mai, clujenii vor putea face shopping pe strada Mihail Kogălniceanu.

CITEȘTE ȘI:
Strada Potaissa se transformă și în 2025. Piața de flori „altfel” continuă pentru al 9-lea la rând.

Curioșii sunt invitați, așadar, la altfel de sesiuni de cumpărături, inspirate din piețele din Europa, unde fiecare obiect are o poveste, iar fiecare stand poate ascunde o comoară.


„Transformăm o zonă centrală din Cluj în ceea ce putem întâlni, în orice zi banală de sâmbătă, în țări Central și Vest Europene. De la târgul din Miskolc până la cea mai așteptată piață de weekend din Nisa, de la Naschmarkt-ul vienez până le Braderie de Lille. Pentru că deși există un Oser într-un cartier al orașului, ar trebui să existe câte unul în fiecare cartier al orașului, în felul acesta economia circulară să fie percepută și învățată de toți. 

Cel mai important lucru pe care-l face Der Flohmarkt – Oserul din Centru e să ne învețe pe cei mici și mari deopotrivă că e datoria noastră de comunitate sănătoasă să fim deschiși și curioși față de cei din jurul nostru, față de oraș, să căutăm să descoperim și să înțelegem, iar spațiul din jur joacă rolul esențial de teren de întâlnire”, a declaratAndi Daiszler, inițiator al proiectului & fondatorul Asociației Daisler.


Ce pot cumpăra clujenii de la Flohmarkt?

La Flohmarkt fiecare curios va putea găsi o multitudine de lucruri care așteaptă un nou început: vaze colorate, cărți pe care îți vine greu să le lași din mână, haine, decorațiuni cu adevărat speciale sau chiar chitara aceea care încă poate umple o cameră cu al său sunet. În cadrul evenimentului fiecare participant devine parte dintr-un ecosistem care susține reutilizarea, reduce risipa și creează legături între oameni.

Peste 50 de persoane s-au înscris și sunt așteptate să devină vânzători pentru o zi într-un angrenaj gândit să transforme percepțiile despre utilitatea unui astfel de demers pe termen lung. 


Asociația Daisler oferă cadrul, logistica și atmosfera, iar comunitatea vine cu energia, obiectele speciale și deschiderea spre schimbare. 

Participanții vor avea parte și de surprize dulci - clătite gratis, inițiativă susținută de prietenii de la Banca pentru Alimente Cluj, care ajută cu ingredientele, iar The Londoner Cluj cu partea de pregătire a mixului pentru desertul ideal. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Night Gigs, evenimente într-un depozit sau în casa unui necunoscut. Cum a transformat Asociația Daisler orașul Timișoara într-o scenă vibrantă de artă.

Asociația Daisler, premiată pentru implicare civică prin proiectul Strada Potaissa, o piață de flori altfel

Ultimele Stiri
abonare newsletter