Actualitate

La Cluj, și binefacerea e wireless! La o biserică se pot dona bani pentru cutia milei cu cardul. VIDEO

Digitalizarea a ajuns la un alt nivel în Cluj-Napoca. Chiar și binefacerea e wireless, iar la o biserică din municipiu credincioșii pot dona bani cu cardul bancar pentru cutia milei.

O altfel de „cutia milei”, într-o biserică din Cluj, în care se poate dona cu cardul bancar / Foto: TikTok captură ecran - siltrips O altfel de „cutia milei”, într-o biserică din Cluj, în care se poate dona cu cardul bancar / Foto: TikTok captură ecran - siltrips

 

 


După cum se vede într-un videoclip publicat pe internet, în Biserica Romano-Catolică „Sfântul Mihail” din centrul orașului Cluj-Napoca a apărut o nouă cutie a milei, mai… modernă. 

La intrare în biserică a fost amplasată o cutie neagră, în care a fost încorporat un POS. Așadar, credicioșii au putut să doneze bani și cu cardul de credit, wireless.


Pe cutia respectivă apare semnul „wireless” și scrie „E ușor să faci bine. Donează contactless”. 

Un videoclip despre acest lucru a fost postat pe TikTok, pe contul siltrips. Videoclipul a adunat 183,2 mii de vizualizări, 6372 de like-uri și 243 de comentarii, până la publicarea acestui articol. Videoclipul a fost publicat pe TikTok în urmă cu o zi, pe 18 decembrie. Vezi AICI.


Cei care au văzut videoclipul au făcut diverse comentarii ironice precum:

  • Trece-mă pe caiet cu 10 lei
  • Mulți IT-iști la Cluj și na, ei nu umblă cu cash
  • Ăsta e cardul milei, nu cutia milei
  • Se poate cu bonuri?

Deși unii s-au arătat șocați, alții spun că acest lucru se numește „adaptare” și că în bisericile din alte țări se practică acest lucru de ani buni. Unul dintre internauți, însă, a spus că în acea seară în biserică avea loc și un concert, iar la eveniment a fost organizată o strângere de fonduri pentru un băiețel bolnav.


Cutia milei din Biserica Sfântul Mihail, furată

Biserica Sfântul Mihail din Cluj-Napoca a fost vandalizată la finalul lunii august. După ce una dintre cutiile cu donații a fost furată sâmbătă, 27 august, duminică dimineață, unul dintre vitraliile de sub turn a fost spart cu o tijă de fier, probabil în încercarea hoților de a ajunge și la celelalte cutii de donații.

„La data de 26 august, Poliția municipiul Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că la aceeași dată, persoane necunoscute au pătruns în incinta Bisericii Sfântul Mihail din municipiul Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras cutia destinată colectării banilor, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.000 de lei.


De asemenea, la data de 28 august a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la același lăcaș de cult, în cursul nopții de 27/28 august, persoane necunoscute ar fi deteriorat un geam exterior cu o bucată de metal”, a transmis atunci IPJ Cluj.

La scurt timp, bărbatul care a furat cutia milei a fost prins de polițiști, reținut pentru 24 de ore, după care arestat preventiv.

CITEȘTE ȘI:

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ. Hoții au furat 3.000 de lei din cutia milei - FOTO

Hoțul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail „a spart” banii la păcănele

Etichete: biserica card donatie
Ultimele Stiri
abonare newsletter