Actualitate

Hoțul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail „a spart” banii la păcănele

Hoțul care a furat 3.000 de lei dintr-o cutie de donații din Biserica Sf. Mihail este un brașovean de 31 de ani, cu antecedente penale. Ar fi „spart” banii la păcănele.

Vandalizatorul Bisericii SF. Mihail rămâne încă neidentificat. FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro Vandalizatorul Bisericii SF. Mihail rămâne încă neidentificat. FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro

 

 


Hoțul care a furat 3.000 de lei dintr-o cutie a milei din Biserica Sfântul Mihail a fost depistat de polițiști, scrie Romkat.ro. Ar fi vorba de un bărbat de 31 de ani din Brașov, cunoscut cu antecedente penale și care le-a mărturisit polițiștilor că a cheltuit banii pe jocuri de noroc. El ar fi reunoscut, de asemenea, că este consumator de droguri și consumă cantități mari de alcool.

 


„ La data de 26 august a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că persoane necunoscute ar fi sustras cutia destinată colectării banilor, din interiorul Bisericii Sfântul Mihail, situată în Cluj-Napoca. La data de 28 august a.c., în urma activităților investigativ-operative polițiștii au identificat autorul infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brașov. Activităţile sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente, pentru administrarea întregului probatoriu și luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Cluj, pentru monitorulcj.ro.

Bărbatul nu a luat cu sine cutia milei, ci a profitat de neatenția paznicului și a golit-o. El a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere.


Banii din una dintre cutiile de donații din Biserica Sfântul Mihail au fost furați sâmbătă dimineață. O zi mai târziu, o altă persoană a spart un vitraliu al bisericii abia renovată cu o rangă. Este vorba despre două incidente separate, iar vandalizatorul rămâne încă neidentificat, mai scrie sursa citată. În cazul acestuia din urmă, ipoteza este că făptuitorul actului de vandalism ar fi sperat să intre în biserică prin golul creat și să ia obiecte de valoare, dar nu a reușit și a renunțat.

Prejudiciu de mii de euro!

Pe lângă prejudiciul moral creat în comunitate de incident, reprezentanții bisericii se așteaptă la costuri de mii de euro pentru restaurarea vitraliului. Colțul ferestrei în care s-a încercat spargerea nu este vizibil pe camera de securitate din capela turnului, așa că nu există imagini cu acest incident. Ancheta poliției este în derulare.


Și turiștii care au vizitat turnul au vandalizat biserica

Arhidiaconul Attila László, citat de Romkat.ro, a mai spus că, pe lângă vandalii care au provocat pagube importante, în timpul vizitei în turn s-au produs foarte multe vandalism la scară mică: vizitatorii au spart diverse elemente, unii și-au scris inițialele numelui în diferite locuri sau au încercat să-l graveze. Au fost și persoane care au vrut să-și imortalizeze numele pe clopotul bisericii, a spus Attila László, care caută o soluție pentru ca vizitele la turn să poată continua într-o manieră sigură, fără vandalism.

CITEȘTE ȘI:

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ. Hoții au furat 3.000 de lei din cutia milei - FOTO

abonare newsletter