Actualitate

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ. Hoții au furat 3.000 de lei din cutia milei - FOTO

Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca a fost vandalizată. Un vitraliu a fost spart și o cutie cu donații a fost furată.

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ, la doar câteva zile după inaugurare. FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ, la doar câteva zile după inaugurare. FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro

 

 


La numai zece zile de la binecuvântarea Bisericii Sf. Mihail din Cluj-Napoca, duminică dimineața, biserica a fost deja vandalizată, a informat prim-protopopul Attila László, citat de Romkat.ro.

 


După ce una dintre cutiile cu donații a fost furată sâmbătă, duminică dimineață, unul dintre vitraliile de sub turn a fost spart cu o tijă de fier, probabil în încercarea hoților de a ajunge și la celelalte cutii de donații.

„Este deosebit de trist că nici nu s-au terminat bine lucrările și intențiile rele au întors deja oamenii împotriva acestui tezaur catolic transilvan. Momentan, polițiștii investighează cazul la fața locului, să sperăm că se va dezvălui cine a comis o astfel de faptă sub acoperirea nopții. Mai presus de toate, sperăm ca integritatea și frumusețea bijuteriei Transilvaniei să nu fie puse în pericol pe viitor”, a declarat arhidiaconul Attila László, potrivit sursei citate.


„La data de 26 august, Poliția municipiul Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că la aceeași dată, persoane necunoscute au pătruns în incinta Bisericii Sfântul Mihail din municipiul Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras cutia destinată colectării banilor, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.000 de lei.

De asemenea, la data de 28 august a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la același lăcaș de cult, în cursul nopții de 27/28 august, persoane necunoscute ar fi deteriorat un geam exterior cu o bucată de metal.


În cauză, polițiștii au demarat activități de cercetare penală în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și distrugere”, a transmis IPJ Cluj, pentru monitorulcj.ro.

Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ, la doar câteva zile după inaugurare. FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro
Biserica Sf. Mihail a fost VANDALIZATĂ, la doar câteva zile după inaugurare. FOTO: Lazlo Attila/ Romkat.ro

CITEȘTE ȘI:

Cum se vede Clujul de pe Biserica „Sfântul Mihai”. Imagini care îți taie respirația. GALERIE FOTO

abonare newsletter