Actualitate

Bărbatul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail, reținut pentru 24 de ore

Bărbatul care a furat 3.000 de lei dintr-o cutie de donații din incinta Bisericii Sfântul Mihail a fost reținut pentru 24 de ore.

Bărbatul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail, reținut pentru 24 de ore. FOTO: Municipiul Cluj-Napoca Bărbatul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail, reținut pentru 24 de ore. FOTO: Municipiul Cluj-Napoca

 

 


Hoțul care a furat 3.000 de lei din cutia milei a fost identificat de polițiști și reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Potrivit Romkat.ro, bărbatul, un brașovean de 41 de ani, le-ar fi mărturisit polițiștilor că a cheltuit întreaga sumă pr jocuri de noroc, dar și că ar consuma droguri și cantități mari de alcool.

 


„La data de 26 august, Poliția municipiul Cluj-Napoca a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că la aceeași dată, persoane necunoscute ar fi sustras cutia destinată colectării banilor din incinta Bisericii Sfântul Mihail din municipiul Cluj-Napoca, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 3.000 de lei. La data de 28 august, în urma activităților investigativ-operative, polițiștii au identificat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii de furt, fiind vorba despre un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Brașov.

Ca urmare a probatoriului administrat, la data de 30 august, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbatul fiind condus și predat reprezentanților unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt”, a transmis IPJ Cluj.


Un vitraliu a fost spart

Duminică, o altă persoană a spart un vitraliu al bisericii abia renovată cu o rangă. Este vorba despre două incidente separate, iar vandalizatorul rămâne încă neidentificat, scrie sursa citată. În cazul acestuia din urmă, ipoteza este că făptuitorul actului de vandalism ar fi sperat să intre în biserică prin golul creat și să ia obiecte de valoare, dar nu a reușit și a renunțat.

Reprezentanții bisericii se așteaptă la costuri de mii de euro pentru restaurarea vitraliului. Colțul ferestrei în care s-a încercat spargerea nu este vizibil pe camera de securitate din capela turnului, așa că nu există imagini cu acest incident. Ancheta poliției este în derulare.

CITEȘTE ȘI:

Hoțul care a furat din cutia milei a Bisericii Sf. Mihail „a spart” banii la păcănele

abonare newsletter