Actualitate

Surpriză pentru călătorii din Cluj. Concert spontan într-un autobuz din municipiu. VIDEO

Clujenii au avut parte de o surpriză inedită, vineri, pe una dintre rutele de transport în comun din municipiul Cluj-Napoca.

Clujenii care s-au urcat vineri, 16 septembrie, pe autobuzul 25 au avut parte de o surpriză inedită/ Foto: captură ecran video Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Clujenii care s-au urcat vineri, 16 septembrie, pe autobuzul 25 au avut parte de o surpriză inedită/ Foto: captură ecran video Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Clujenii care s-au urcat vineri, 16 septembrie, pe autobuzul 25 au avut parte de o surpriză inedită, un concert al orchestrei Cluj Symphony Experience alături de tineri muzicieni clujeni și solistul trupei Hara, Flavius Buzilă.

 


Prima zi din Săptămâna Europeană a Mobilității a început vineri, 16 septembrie, iar în fiecare zi de vineri în municipiu este Vinerea Verde. Cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității, călătorii clujeni au fost întâmpinați de mai mulți muzicieni.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat că aderă la programul Săptămâna Europeană a Mobilității (SEM), marcată anual în perioada 16-22 septembrie.


„Cluj-Napoca: Vinerea verde și Săptămâna Europeană a Mobilității - Concert surpriză în troleibuzul 25 

La startul Săptămânii Europene a Mobilității, orchestra Cluj Symphony Experience alături de tineri muzicieni clujeni și solistul trupei Hara, Flavius Buzilă, duc călătorii într-o aventură muzicală în....troleu!”, au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca pe pagina de Facebook.


Activități pe toată perioada săptămânii

Duminică, 18 septembrie, în intervalul 15:00-19:00, latura de est a Pieței Unirii va fi închisă circulației rutiere. Latura va fi deschisă pentru accesul pietonilor, iar copiii vor putea să practice activități sportive și recreative, începând cu ora 16:00. 

 Activități precum cele din municipiu se implementează în orașe din toată Uniunea Europeană, la inițiativa Comisiei Europene, cu scopul de a promova schimbarea comportamentului în favoarea mobilității active, a transportului public și a altor soluții de micromobilitate. Tema din acest an a Săptămânii Europene a Mobilității este „Conexiuni mai bune”.


Alte inițiative pe care Primăria le desfășoară în contextul Săptămânii Europene a Mobilității: 

- Prima zi, 16 septembrie - SEM debutează cu Vinerea Verde - transport gratuit pe orice linie urbană - program desfășurat în fiecare zi de vineri alături de Compania de Transport Public Cluj-Napoca. De asemenea, astăzi, Primăria Cluj-Napoca distribuie plante suculente celor care au ales să folosească transportul public.

- Proiect pilot pentru încurajarea colectării selective și folosirea transportului public - aparate pentru colectarea deșeurilor provenite din ambalaje de băuturi - sticlă, plastic, aluminiu/metal. 15 ambalaje reciclate sunt recompensate cu un bilet gratuit cu două călătorii pentru transportul public urban. Containerele pot fi găsite la piața agroalimentară Zorilor, respectiv la piața agroalimentară Flora (din cartierul Mănăștur)

- Transportul elevilor cu autobuzele școlare a fost reluat pe cele 14 trasee existente (din cartierele Mănăștur, Zorilor - Făget, Gheorgheni, Mărăști, Grigorescu, Bună Ziua, zona Iris și Lombului)

 

CITEȘTE ȘI:

O stradă din centrul Clujului devine PIETONALĂ, de Săptămâna Europeană a Mobilității

Marșul Bicicliștilor Clujeni marchează Ziua Europeană fără mașini printr-un nou marș. Traseul va fi anunțat în zilele următoare

Clujenii care reciclează 5 PET-uri, doze sau sticle primesc bilet GRATUIT de autobuz

Educă azi ca să nu vindeci mâine! Curs gratuit pentru copii privind mersul corect cu bicicleta

Ultimele Stiri
abonare newsletter