Actualitate

S-a deschis circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii a Autostrăzii Transilvania! „Este o inaugurare curată, fără artificii birocratice”. VIDEO

Circulația pe secțiunea de aproape 16 km dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost deschisă, oficial, joi, cu opt luni înainte de termenul contractual.

Circulație deschisă pe segmentul de 15,7 km Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: CNAIR Circulație deschisă pe segmentul de 15,7 km Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: CNAIR

 

 


S-a deschis circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), iar primele mașini au testat noul traseu care permite o legătură directă cu Târgu Mureș. 

 


„S-a deschis circulația pe Lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3)!

Acești 15,7 km deschiși astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie.


CITEȘTE ȘI: 
Autostrada Transilvania. Se deschide circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii! Circulație în regim de autostradă de la Nădășelu la Târgu Mureș, pe o distanță de 133 km.

De astăzi, municipiul Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj Napoca (nodul Gilău), dar și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva. 

Cu excepția celor 13 km ai secțiunii Margina-Holdea (aflată în construcție), municipiul Târgu Mureș are de astăzi conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timișoara și Arad, dar și cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac”, au notat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook. 


„Inaugurare curată, fără extindere de termene”

Potrivit reprezentanților Asociației Pro Infrastructura, deschiderea cu opt luni înainte de termen reprezintă „un record național” stabilit de cei doi constructori, Strabag și Geiger.

„Este o inaugurare curată, fără artificii birocratice și extinderi de termene din pix. (...). Așadar, Strabag și Geiger au pus în teren ~60% din lucrările necesare pe cei 15,7 kilometri în ~13 luni, deci un ritm mediu de execuție de 4,6% pe lună. O mobilizare firească într-o țară modernă cu apă caldă permanentă, dar în România normalitatea de la alții este... anormală”, notează sursa citată. 


Chețani - Câmpia Turzii este a doua secțiune a autostrăzii Transilvania pe care se deschide circulația în 2023, după ce în luna septembrie s-au dat în trafic cei 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău.

Contractul pentru construcția lotulul Chețani-Câmpia Turzii a fost semnat în octombrie 2022, ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024. Contractul pentru această investiţie este în valoare de peste 420 milioane de lei, fără TVA.

Prin deschiderea secțiunii Chețani-Câmpia Turzii, șoferii pot circula în regim de autostradă, fără întrerupere, pe 133 km din A3, între Nădășelu și Târgu Mureș.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. Se deschide circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii! Circulație în regim de autostradă de la Nădășelu la Târgu Mureș, pe o distanță de 133 km.

Ultimele Stiri
abonare newsletter