Actualitate

Autostrada Transilvania. Se deschide circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii! Circulație în regim de autostradă de la Nădășelu la Târgu Mureș, pe o distanță de 133 km.

Oficial, cei 15,7 km de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii (A3) vor fi deschiși, joi, circulației.

Se deschide circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: Cristian Pistol Facebook.com Se deschide circulația pe secțiunea Chețani-Câmpia Turzii (A3)/Foto: Cristian Pistol Facebook.com

 

 


Reprezentanții CNAIR au anunțat deschiderea oficială a secțiunii care face legătura între Chețani și Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania. 

 


Chețani - Câmpia Turzii este a doua secțiune a autostrăzii Transilvania pe care se deschide circulația în 2023, după ce în luna septembrie s-au dat în trafic cei 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău.

„Mâine, la ora 15:00, deschidem circulația pe încă 15,7 km ai A3 (AutostradaTransilvania)!”, a anunțat, miercuri, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol., pe pagina sa de Facebook.


Contractul pentru construcția lotulul Chețani-Câmpia Turzii a fost semnat în octombrie 2022, ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024. 

CITEȘTE ȘI: 
Accident pe lotul nedeschis A3 Chețani-Câmpia Turzii. Patru muncitori au fost răniți.

„După deschidere se va circula în regim de autostradă, fără întrerupere, pe 133 km din A3, între Nădășelu și Târgu Mureș.


Tot pe autostradă se va circula între Târgu Mureș și Holdea, pe o lungime de 245 de kilometri, pe traseul A3 (TârguMureș -Turda), A10 (Turda - Sebeș) și A1 (Sebeș-Holdea). 

După finalizarea celor 9 km ai lotului lipsă al A1 (Margina - Holdea) se va putea  circula continuu pe mai mult de 400 de km de autostradă între TârguMureș și Nădlac”, arată sursa citată.


Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunța că lotul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3) va fi inaugurat cu aproape 9 luni mai devreme, cel mai probabil înainte de Crăciun. 

Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din Autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Contractul pentru această investiţie este în valoare de peste 420 milioane de lei, fără TVA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. Lucrări pe ultima sută de metri la secțiunea Câmpia Turzii-Chețani. VIDEO

abonare newsletter