Timp Liber

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Te ajută să slăbești și este un adjuvant în tratamentul cancerului

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Acest fruct are un conținut remarcabil de nutrienți oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Guava, fructul cu multe beneficii pentru organism/ Foto: pixabay.com Guava, fructul cu multe beneficii pentru organism/ Foto: pixabay.com

 

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge, cu multe beneficii pentru organism. Acest fruct este unul tropical cu o coajă de culoare verde-gălbui. Este vorba despre guava.


 

Guava se consumă în stare crudă, dar și în diverse deserturi, sosuri sau băuturi răcoritoare.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Te ajută să slăbești

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Guava poate îmbunătăți controlul glicemiei, iar extractul de frunze de guava îmbunătățește nivelul zahărului din sânge și rezistența la insulină. Conform unei recenzii din anul 2010 din revista Nutrition and Metabolism, citată de sfatulmedicului.ro, ceaiul din frunze de guava poate îmbunătăți rezistența la insulină și poate reduce nivelul de zahăr din sânge.


Totodată, fructul guava este un real ajutor pentru persoanele care țin dietă. Conform doc.ro, cu doar 37 de calorii într-un singur fruct și 12% din necesarul zilnic recomandat de fibre, guava este o gustare sațioasă și prietenoasă cu silueta. Spre deosebire de alte gustări cu un conținut redus de calorii, fructele de guava sunt bogate în vitamine și minerale.

De asemenea, fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge, poate reduce intensitatea crampelor menstruale. Potrivit unui studiu, administrarea zilnică a 6 mg de extract de frunze de guava poate reduce intensitate a durerii.


 

CITEȘTE ȘI:


Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele și previne anemia

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor. Are proprietăți anti-îmbătrânire și reduce tensiunea arterială

 

Fructul exotic care reglează nivelul de zahăr din sânge. Adjuvant în tratamentul cancerului

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, fructul guava este un adjuvant în tratamentul persoanelor cu cancer. Potrivit unui studiu realizat în 2014, s-a demonstrat că extractul de frunze de guava poate fi utilizat în tratamentul diferitelor tipuri de cancer, oprind înmulțirea celulelor canceroase.

Fiind un aliment bogat în vitamina C, guava este un real ajutor și pentru întărirea sistemului imunitar. 

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen, cu multe beneficii pentru organism. Scade tensiunea arterială și menține pielea tânără

Leguma ieșită din comun, cu beneficii multiple. Scade colesterolul instant și controlează tensiunea

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Te ajută să pierzi din kilograme

Ultimele Stiri
abonare newsletter