Timp Liber

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Te ajută să pierzi din kilograme

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Acest fruct este cunoscut de mulți români datorită gustului său dulce-acrișor.

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Te ajută să pierzi din kilograme /Foto: pixabay.com Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Te ajută să pierzi din kilograme /Foto: pixabay.com

 

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Acest fruct are un gust dulce-acrișor și le amintește românilor de copilărie. Este vorba despre corcodușe.


 

Corcodușul înflorește primăvara devreme, fiind printre primii copaci ale căror fructe se coc. Specialiștii recomandă consumul regulat de corcodușe datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Te ajută să pierzi din kilograme

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Corcodușele au foarte beneficii pentru organism. De exemplu, conform sfatulmedicului.ro, varietățile roșii de corcodușe coapte indică prezența altor nutrienți prețiosi, așa cum este licopenul (eficient în prevenirea mai multor tipuri de cancer), quercetina (flavonoid cu proprietăți antivirale și antiinflamatorii) și acid elagic (fitochimicala cu efect de purificare a sângelui).


De asemenea, corcodușele sunt benefice pentru memorie. Corcodușele conțin o cantitate mare de fosfor și magneziu. Aceste două substanțe sunt un real ajutor pentru îmbunătățirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi a capacității de concentrare.

Totodată, fructul care previne cancerul te ajută să pierzi din kilograme, rapid și sănătos. Corcodușele conțin o cantitate foarte mare de apă, aproximativ 90%. În cazul persoanelor care doresc să scadă în greutate, corcoduşele sunt alegerea ideală, asta pentru că au un conţinut important de apă, o încărcătură calorică scazută şi un efect revigorant şi tonic, mai ales atunci când sunt consumate în stare proaspată, când acţiunea antioxidantă şi antiinflamatorie este cea mai puternică, scrie csid.ro.


 

CITEȘTE ȘI:


Leguma care te ajută să slăbești rapid. Previne ulcerul gastric și menține oasele sănătoase

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Previne îmbătrânirea și întărește sistemul imunitar

 

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Tratează constipația

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, corcodușele și sucul din aceste fructe sunt cunoscute pentru proprietatea lor de a ameliora constipația. Datorită conținutului bogat de fibre, corcodușele acționează ca un laxativ natural.

Fructul care previne cancerul, poate preveni și anemia. Corcodușele sunt bogate în vitamina C si fier. Pe lângă prevenirea anemiei, corcodușele ajută la combaterea stresului și a stărilor de oboseală.

 

CITEȘTE ȘI:

Ceaiul care tratează rapid indigestia și te ajută să slăbești. Elimină balonarea și întărește sistemul imunitar

Planta ideală pentru primăvară. Te ferește de gripă și ajută sistemul imunitar

Leguma care topește grăsimea de pe abdomen. Previne cancerul și menține pielea sănătoasă

Ultimele Stiri
abonare newsletter