Timp Liber

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor. Are proprietăți anti-îmbătrânire și reduce tensiunea arterială

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor, dar nu numai. Acesta are beneficii multiple pentru piele, anti-îmbătrânire și poate să regleze tensiunea arterială.

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor - cherimoya  / foto: pixabay.com Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor - cherimoya / foto: pixabay.com

 

 


Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor este cherimoya (Annona cherimola), care este un fruct verde, în formă de con, cu coajă piele și pulpă cremoasă și dulce.

 


Se crede că acest fruct își are originea în munții Anzi din America de Sud, dar este cultivat în zone tropicale cu altitudini mari.

Fructul exotic are beneficii pentru sănătatea ochilor - este bogat în luteină antioxidantă carotenoid, care e unul dintre principalii antioxidanți din ochi care mențin vederea sănătoasă prin combaterea radicalilor liberi, conform healthline.com


Mai multe studii asociază aportul ridicat de luteină cu o sănătate bună a ochilor și un risc mai scăzut de degenerescență maculară legată de vârstă (AMD), o afecțiune marcată de afectarea ochilor și pierderea vederii.

CITEȘTE ȘI:


Leguma ieșită din comun, cu beneficii multiple. Scade colesterolul instant și controlează tensiunea

 

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor. Are proprietăți anti-îmbătrânire

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor, cherimoya, are proprietăți incredibile anti-îmbătrânire.


Când vine vorba de antioxidanții prezenți în „mărul cremă” (cum mai este numit), se poate menționa că efectele sale anti-îmbătrânire au fost legate de reducerea concentrației de radicali liberi din organism, scrie healthbenefitsof.org.

Acest lucru poate reduce stresul oxidativ asupra pielii și a altor sisteme de organe. În cele din urmă, veți observa o reducere a aspectului ridurilor, petelor de vârstă și a altor pete, ajutându-vă să arătați mai tânăr pentru mai mult timp și încetinind îmbătrânirea.

Totodată, cu un nivel ridicat de vitamina C, acest fruct exotic și plin de beneficii este ideal pentru a ajuta organismul să producă mai multă vitamina C. Această vitamină este un element critic în producerea de colagen și, prin urmare, îmbunătățește starea pielii și protecția acesteia.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care menține inima sănătoasă, cu multe beneficii pentru organism. Previne îmbătrânirea și întărește sistemul imunitar

 

Leguma cu 10 beneficii medicale: curăță rinichii, reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

 

Fructul exotic cu beneficii multiple. Reduce tensiunea arterială

Beneficiile fructului exotic pentru tensiunea arterială - cherimoya are un nivel remarcabil de potasiu în cremă și poate ajuta la scăderea în mod natural a tensiunii arteriale.

Dacă ceea ce îți dorești este să scazi tensiunea arterială, acest fruct exotic este un excelent vasodilatator, ceea ce înseamnă că relaxează tensiunea din vasele de sânge și arterele. Acest lucru reduce tensiunea din sistemul cardiovascular.

De asemenea, sursa citată spune că acest fruct exotic mai deține beneficii și asupra sănătății oaselor. Deținând o gamă largă de minerale, „mărul cremă” a fost legat de îmbunătățirea sănătății oaselor și a densității sale, în special datorită nivelului său ridicat de cupru, mangan, magneziu și fosfor.

Acest lucru poate ajuta la întârzierea apariției osteoporozei și a altor boli legate de vârstă.

CITEȘTE ȘI:

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen, cu multe beneficii pentru organism. Scade tensiunea arterială și menține pielea tânără

Fructul care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Previne astmul și îmbunătățește vederea

abonare newsletter