Timp Liber

Leguma ieșită din comun, cu beneficii multiple. Scade colesterolul instant și controlează tensiunea

Leguma cu multe beneficii, dar care este ieșită din comun. Este o plantă medicinală folosită de secole pentru tratarea mai multe boli și poate să scadă colesterolul instant. Ea se aseamănă cu cartoful la aspect, dar este total diferită.

Ignama sălbatică - Leguma cu multe beneficii / foto: depositphotos.com Ignama sălbatică - Leguma cu multe beneficii / foto: depositphotos.com

 

 


Ignama sălbatică este leguma cu multe beneficii, dar pe care prea puțină lumea le cunoaște. Ea are efecte relaxante și a fost folosită prima dată de către maiași și azteci pentru proprietățile sale terapeutice.

 


Această legumă a fost folosită foarte mult în scop medical, dar în special pentru calmarea durerilor, scrie doc.ro.

Leguma cu multe beneficii, pe care puțină lume le știe. Combate anxietatea

Ignama sălbatică - leguma cu multe beneficii neștiute. Această legumă ajută mult persoanele care suferă de anxietate. Un studiu publicat în anul 2007 în Jurnalul de Psihiatrie Generală a scos la iveală faptul că ignama sălbatică poate reduce nivelul de anxietate, inducând o stare de relaxare, potrivit sursei citate.


De asemenea, această legumă vine și cu proprietăți minune când vine vorba despre menstruație sau menopauză, fiindcă poate să amelioreze simptomele acestora.

Leguma aceasta are multe beneficii asupra sistemului reproducător al femeii, iar datorită proprietăților antispasmodice și antiinflamatoare pe care le deține, ignama sălbatică este foarte bună împotriva durerilor pelvine cronice, dar și împotriva crampelor care apar pe timpul menstruației.


CITEȘTE ȘI:

Leguma care te ajută să slăbești rapid. Previne ulcerul gastric și menține oasele sănătoase

 


Cel mai ciudat fruct, cu 15 beneficii: previne cancerul, boala Alzheimer și ne protejează de tuberculoză

 

Fructul cu miros urât, ce reglează glicemia. Scade riscul de cancer, previne bolile și tratează anemia

 

Leguma ieșită din comun, cu multe beneficii. Scade colesterolol instant

Pe lângă beneficiile menționate deja, ignama sălbatică are multe alte efecte pozitive asupra organismului nostru. Între acestea se numără și faptul că scade colesterolul instant, scrie capital.ro, dar și tensiunea arterială.

Totodată, leguma cu multe beneficii neștiute, care scade colesterolul, calmează și colicile intestinale. Consumul acestei plante poate să amelioreze și simptomele sindromului de colon iritabil.

În același timp, ignama sălbatică este foarte benefică și în ameliorarea simptomelor infecțiilor urinare, este benefică pentru musculatură și îmbunătățește sănătatea digestivă.

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Leguma cu 10 beneficii medicale: curăță rinichii, reduce colesterolul „rău” și întinerește pielea

Ceaiul cu multe beneficii pentru organism. Previne infarctul, reduce nivelul colesterolului și luptă cu acneea

Băutura alcoolică care tratează rapid răceala. Luptă cu anemia și scade colesterolul

Ultimele Stiri
abonare newsletter