Timp Liber

Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele și previne anemia

Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Această legumă pe lângă că este delicioasă, oferă organismului o serie de beneficii importante.

Păstârnacul, leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele și previne anemia/ Foto: pixabay.com Păstârnacul, leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele și previne anemia/ Foto: pixabay.com

 

Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Această legumă rădăcinoasă este folosită din cele mai vechi timpuri atât în alimentație, cât și pentru tratarea mai multor tipuri de afecțiuni. Este vorba despre păstârnac.


 

Potrivit csid.ro, păstârnacul este considerat o plantă foarte nutritivă și importantă datorită efectelor sale medicinale asupra organismului.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Gustul dulceag şi aroma plăcută a făcut ca această legumă să fie nelipsită în bucătăria tradiţională românească, fie consumată în salate în stare crudă, fie preparată în vapori de apă, fie dă consistenţă şi savoare supelor şi ciorbelor.

Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Întărește oasele

Păstârnacul, leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Această legumă este recomandată pentru persoanele care doresc să scape rapid de kilogramele în plus. Datorită conținutului scăzut de calorii și conținutului ridicat de fibre solubile, păstârnacul ajută la instalarea senzația de sațietate.


De asemenea, păstârnacul protejează și inima. Având un conținut ridicat de potasiu, această legumă acționează ca un vasodilatator și reduce tensiunea arterială și stresul care se acumulează asupra inimii.

Totodată, păstârnacul ajută la întărirea sistemului osos. Leguma care te ajută să slăbești este bogată în calciu, zinc și mangan. Manganul ajută la întărirea oaselor și la prevenirea apariției osteoporozei ori la reducerea simptomelor artritei.


 

CITEȘTE ȘI:

Fructul exotic cu beneficii pentru sănătatea ochilor. Are proprietăți anti-îmbătrânire și reduce tensiunea arterială

Fructul care topește grăsimea de pe abdomen, cu multe beneficii pentru organism. Scade tensiunea arterială și menține pielea tânără


Leguma care te ajută să slăbești și îți protejează inima. Previne anemia

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, păstârnacul este benefic și pentru persoanele care suferă de anemie. Conform dieta.romedic.ro, vitaminele C, B9 și fierul aflate în compoziția păstârnacului au rolul de a favoriza fluxul sanguin și de a preveni anemia, în special la femei. În plus, vitamina E ajută la construirea celulelor roșii din sânge, stimulând transportul de oxigen în organism.

Acidul ascorbic din compoziția păstârnacului previne apariția mai multor afecțiuni de la nivelul ochilor. Printre ele se numără inclusiv degenerarea maculară legată de vârstă, care poate duce la vedere încețoșată.

 

CITEȘTE ȘI:

Leguma ieșită din comun, cu beneficii multiple. Scade colesterolul instant și controlează tensiunea

Fructul care previne cancerul și îmbunătățește memoria. Te ajută să pierzi din kilograme

Ultimele Stiri
abonare newsletter