Timp Liber

Planta care combate durerile menstruale. Are rol calmant și menține în stare perfectă circulația sângelui

Planta care combate durerile menstruale, cu multe beneficii pentru organismul nostru. Această plantă minune are rol calmant și menține în stare perfectă circulația sângelui.

Planta care combate durerile menstruale. Are rol calmant și menține în stare perfectă circulația sângelui Planta care combate durerile menstruale. Are rol calmant și menține în stare perfectă circulația sângelui

 

 


Planta care combate durerile menstruale. Această plantă este apreciată de multe persoane datorită aromei sale deosebită, intensă și dulce. Este folosită adesea și ca remediu natural datorită beneficiilor pe care le are pentru organism.

 


Măghiranul este o plantă erbacee care crește în zonele calde din Europa Mediteraneană, Europa Centrală, Asia și Africa de Nord.

Potrivit csid.ro, părțile aeriene din măghiran sunt bogate în uleiuri volatile care conțin acizi grași, terpinen, sabinen, carvacrol, flavonoizi, triterperene și pinen.


Planta care combate durerile menstruale. Are rol calmant

Planta care combate durerile menstruale. Măghiranul poate regla ciclul menstrual, această plantă fiind recomandată și femeilor care se confruntă cu dureri în acea perioadă. Conform unui studiu realizat pe 25 de femei cu dureri menstruale, s-a constatat că ceaiul de măghiran a ameliorat dereglările hormonale.

Măghiranul, planta care combate durerile menstruale este un calmant al sistemnului nervos. Terpinenul, compusul chimic care se găsește în uleiurile volatile din măghiran ajută la sintetizarea hormonului fericii, care ajută la obținerea stării de relaxare.


Pe lângă beneficiile menționate anterior, măghiranul se numără printre alimentele care reduc stările de greață. Substanțele flavonoide din uleiurile volative ajută la neutralizarea radicalilor liberi.

CITEȘTE ȘI:


Planta care calmează reacțiile alergice. Ajută la prevenirea cancerului și sporește fertilitatea

Cel mai TOXIC aliment, consumat zilnic de români. Produsul poate provoca cancer

Planta care combate durerile menstruale. Menține în stare perfectă circulația sângelui

Planta care combate durerile menstruale, măghiranul, cu multe beneficii pentru organism. Conform ultimelor studii, curele naturiste care au în compoziție măghiran îmbunătățesc circulația sângelui și împiedică depunerea colesterolului pe vase. Totodată, această plantă ajută și la creșterea elasticității vaselor de sânge.

Un alt beneficiu este cel adus sistemului digestiv. Infuzia de măghiran este un remediu împotriva tulburărilor gastro-intestinale.  

 

CITEȘTE ȘI:

Sucul care ține loc de medicamente și previne boli grave

Dietă sănătoasă pentru detoxifiere. În 3 zile arde grăsimea, îți curăță ficatul și elimină toxinele din corp

Ultimele Stiri
abonare newsletter