Timp Liber

Ceaiul cu multe beneficii pentru organism. Previne infarctul, reduce nivelul colesterolului și luptă cu acneea

Ceai alb: ce beneficii are pentru organism? Pe lângă că acest tip de ceai te ajută să slăbești și luptă cu acneea, proprietățile sale ne ajută să ne menținem sănătoși.

Ceai alb: ce beneficii are pentru organism? Previne infarctul, reduce nivelul colesterolului și luptă cu acneea Ceai alb: ce beneficii are pentru organism? Previne infarctul, reduce nivelul colesterolului și luptă cu acneea

 

 


Ceaiul alb are numeroase beneficii asupra organismului nostru și între acestea se numără prevenirea riscului de apariție a infarctului și reducerea nivelului de colesterol în sânge.

 


Conform unui site specializat în ceaiuri, ceaiul alb provine din muguri și frunze ale plantei Camellia sinensis, care sunt lăsați să se usuce la lumina soarelui.

Acest ceai este de mai multe feluri, dar fiecare dintre ele are beneficii enorme pentru sănătoate și este foarte folosit în China, de sute de ani încoace. Recent, ceaiul alb a început să fie mai folosit și în Europa datorită proprietăților sale.


Ceai alb: beneficii pentru organism. Previne infarctul

Mai multe studii ale Universității Harvard au arătat că ceaiul alb poate să prevină riscul de apariție al infarctului. Mai exact, studiile arată că persoanele care consumă în fiecare zi cel puțin o ceașcă de ceai alb nu sunt atât de predispuse să facă un infarct.

Aceste persoane sunt mai „protejate” cu un procent de 44% decât persoanele care nu beau ceai alb.


Totodată, un alt beneficiu asupra organismului cunoscut al ceaiului alb este că reduce și riscul de apariție a accidentelor vasculare cerebrale, ajutând și menținerea tensiunii arteriale normale.

CITEȘTE ȘI:


Alimentul care previne cancerul de colon. Consumul lui scade riscul de boli de inimă și previne îmbătrânirea prematură

 

Condimentul ce întărește sistemul imunitar și scade riscul de infarct. E un aliat în lupta cu cancerul și bacteriile

 

Ceai alb: beneficii pentru organism. Reduce nivelul colesterolului

Ceaiul alb are și alte beneficii medicale asupra organismului nostru, precum reducere nivelului de colesterol în sânge. Tot rezultatele unui studiu, scrie livadacuceai.ro, arată că persoanele care suferă de diabet și consumă ceai alb pot reduce unele simptome:

- setea excesivă, 
- scăderea nivelului plasmatic al glucozei
- creșterea secreției de insulină

Astfel, ceaiul alb poate să reducă nivelul zahărului din sânge și totodată simptomele care vin „la pachet” cu diabetul.

În altă ordine de idei, despre ceaiul alb se mai știe că are un rol puternic anticelulitic și că luptă cu acneea.

Înainte de a începe, totuși, un „tratament” cu acest tip de ceai este bine să vă consultați medicul fiindcă în unele cazuri pot să apară efecte adverse sau pot exista contraindicații: spre exemplu, femeile însărcinate nu ar trebui să bea acest tip de ceai în timpul sarcinii.

CITEȘTE ȘI:

Băutura românească cu multe beneficii pentru organism. Reduce colesterolul și tratează bolile de rinichi

Băutura alcoolică care menține inima sănătoasă. Scade colesterolul și are puține calorii

Leguma care întărește oasele și te ajută să slăbești. Scade colesterolul și întârzie îmbătrânirea

Ultimele Stiri
abonare newsletter