Timp Liber

Condimentul ce întărește sistemul imunitar și scade riscul de infarct. E un aliat în lupta cu cancerul și bacteriile

Condimentul care întărește sistemul imunitar. Este o plantă de bază în multe bucătării din lume și are numeroase beneficii asupra organismului nostru, chiar poate ajuta în lupta cu cancerul și bacteriile.

Condimentul ce întărește sistemul imunitar și scade riscul de infarct. E un aliat în lupta cu cancerul și bacteriile

 

 


Condimentul care întărește sistemul imunitar este oregano, care reprezintă și un aliat în lupta cu cancerul și bacteriile. Totodată, această plantă poate să te scape de durerea de dinți.

 


Acest condiment poate fi folosit și sub formă de ceai. Ceaiul de oregano este foarte eficient și întărește sistemul imunitar. Oregano conține acizi grași Omega-3, care te pot ajută să îți echilibrezi nivelul de colesterol din sânge.

De asemenea, acesta poate să îți îmunătățească buna funcționare a inimii, reducând riscul de ateroscleroza, atac de cord (infarct) și accidentul vascular cerebral, potrivit sfaturimedicale.ro.


Condimentul care întărește sistemul imunitar. Combate cancerul

Condimentul care întărește sistemul imunitar, oregano, este bogat în antioxidanți. Aceștia sunt compuși care ajută la combaterea problemelor cauzate de elemente nocive din organism, precum cancerul sau bolile de inimă.

Antioxidanții din oregano, condimentul care întărește sistemul imunitar și reduce riscul de infarct, neutralizează daunele provocate de radicalii liberi, care duc la cancer, dar nu numai. Acești compuși pot să ajute la prevenirea cancerului.


Mai multe studii arată că ingredientele active din oregano au proprietăți care acționează împotriva cancerului, în special al cancerului de colon.

CITEȘTE ȘI:


Ingredientul cu efect antiinflamator, pe care îl ai în bucătărie. Combate cancerul și te scapă de răceală și tuse


Băutura care vindecă plămânii. Are efect antiinflamator, calmează tusea și ameliorează durerea în gât

Condimentul care întărește sistemul imunitar. Eficient în lupta cu bacteriile

În același timp, acest condiment conține compuși cu proprietăți antibacteriene puternice, conform sfatulmedicului.ro. În urma unui studiu de laborator s-a demostrat că uleiul esențial din oregano a împiedicat creșterea Escherichia coli și Pseudomonas aeruginosa. Acestea sunt două tulpini de bacterii ce provoacă infecții.

S-a constatat, printr-un alt studiu, că oregano a fost eficient și împotriva a 23 de specii de bacterii, clasându-se ca cel mai eficient ulei esențial împotriva bacteriilor. Pe locul doi s-a situat cimbrul.

Pe lânga lupta împotriva bacteriilor, unele studii au descoperit că oregano, condimentul care întărește sistemul imunitar și reduce riscul de infarct, și componentele sale pot să protejeze împotriva unor virusuri, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI:

Condimentul care previne cancerul. E eficient în vindecarea ulcerului și te ajută să slăbești sănătos

Condimentul care previne infarctul. Scade riscul de pietre la rinichi și te ajută să slăbești rapid

Ultimele Stiri
abonare newsletter