Economie

Intermodalul. Uite-l, nu-i! Aeroportul Cluj, marginalizat de la implementarea terminalului intermodal

Adio terminal intermodal aerian-rutier-feroviar, adio pistă de 3500 de metri. Aeroportul Internaţional Cluj primeşte bani de la UE pentru investiţii mici, punctuale. Printre investiţii se numără şi construirea unui nou terminal cargo în condiţiile în care aeroportul a fost dat la o parte de la implementarea transportului intermodal. După ce CFR, o companie falimentară, spunea că pentru ea nu este rentabilă participarea la terminalul intermodal, acum Ministerul Transporturilor finanţează un terminal bimodal rutier-feroviar. În condiţiile în care nu avem autostrăzi, la ce să mai legi CFR de drumuri? De ce să faci un terminal cargo la aeroport dacă nu legi aeroportul de celelalte reţele de transport?

Economie

Aeroportul Internaţional Cluj primeşte bani de la UE pentru investiţii. Ce se va construi

Comisia Europeană a avizat Masterul Planul General de Transport al României, document prin intermediul căruia Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj i s-au aprobat lucrări de investiţii în infrastructura aeroportuară – reabilitare suprafeţe de mişcare, terminal pasageri şi terminal cargo nou, în valoare totală de 131 de milioane euro, fără TVA, strategia de implementat urmând a se realiza până în anul 2020.

Actualitate

Terminalul Yo-Yo: aruncat de la unul la altul până rămâne fără finanțare. În privința terminalului intermodal, Oleleu și Seplecan sunt pe-o vorbă: nici io, nici io!

Conducerea Consiliului Județean - în frunte cu președintele Mihai Seplecan - refuză, din nou, să depună cererea de finanțare pentru atragerea de fonduri europene pentru implementarea unui terminal de transport intermodal aerian-rutier-feroviar la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Argumentele invocate de „aparatul de specialitate” al Consiliului Județean Cluj pentru a bloca atragerea de fonduri europene: o colecție de minciuni.


Actualitate

13 MINCIUNI ale „specialiștilor” din CJ Cluj. De ce Intermodalul putea și TREBUIA finanțat din bani europeni

Monitorul de Cluj publică în EXCLUSIVITATE un document pe care „aparatul de specialitate” și conducerea Cosiliului Județean îl ascund de mai bine de o lună. Este vorba de o analiză care demontează, punct cu punct, Raportul Comisiei Tehnico-Economice pe care conducerea forului județean își întemeiază decizia de a nu semna cererea de finanțare a terminalului Intermodal. „Total neadevărat, nefondat, superficial, cu rea intenţie şi tendenţios” - așa este descris Raportul în analiza pe care Monitorul a obținut-o din sertarele mai marilor județului. Documentul, întocmit de specialiștii Aeroportului, este ascuns de șefii CJ, deși el se află în mapele tuturor consilierilor județeni.


Ultimele Stiriabonare newsletter
banners