Sănătate

#totistiau. Institutul de Transplant Renal Cluj funcționează DE DOUĂ DECENII într-un pod! Podul unde își desfășoară activitatea institutul a fost amenajat ilegal încă din 2000. Un dezastru de proporții este oricând posibil și la Cluj!

În mai 2023,  pacienții au protestat în față la ICUTR Cluj, fiindcă institutul încă funcționează într-un pod neautorizat, într-o clădire dărăpănată, în care pacienții sunt puși sub pericol din cauza condițiilor insalubre. Foto: monitorulcj.ro
Cine s-ar face vinovat de un dezastru de proporții la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca? Toți știu că podul unde își desfășoară activitatea spitalul a fost amenajat ilegal încă din 2000.

Politică

Și-a pierdut PNL Cluj influența la nivel central? Alin Tișe: „Dacă PSD va da bani Clujului, va rămâne în istorie. Dacă nu, să meargă acasă să crească oi”

De la stânga la dreapta. Lucian Bode, Emil Boc, Nicole Ciucă, Daniel Buda și Alin Tișe. Sursă foto Facebook Maria Forna
„Dacă PSD va da bani Clujului, va rămâne în istoria orașului. Dacă nu, să meargă acasă să crească oi”, este de părere președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe (PNL) cu referire la finanțarea Spitalului Pediatric Monobloc sau a Institutului de Transplant Multiorgan, proiecte care nu au fost incluse în PNRR.
Administrație

Tișe confirmă: „Nu toate proiectele Clujului vor fi finanțate prin PNRR”. Județul, dispus să se împrumute pentru Spitalul de Copii și Centrul de Transplant.

Așa va arăta Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj. FOTO CJ Cluj
Monitorul de Cluj a anunțat în exclusivitate că România a pierdut 2,1 miliarde de euro din PNRR și nu toate proiectele depuse vor primi bani. Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, spune că în cazul în care Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul de Transplant Multiorgan nu vor fi finanțate din Planul Național de Redresare și Reziliență, va lua bani împrumut pentru construirea lor. Ambele proiecte se ridică la 500 de milioane de euro!


Administrație

Amețitor. Peste 406 milioane de euro va costa viitorul Spital Pediatric din Borhanci

Peste 406 milioane de euro ar urma să coste ridicarea Spitalului Pediatric Monobloc situat în Borhanci. Consiliul Județean Cluj pune pe masa consilierilor proiectul privind indicatorii tehnico-economici pentru această investiție. Banii pentru ridicarea spitalului ar urma să vină din bugetul Consiliului Judeţean Cluj pe anii 2022-2026 și din fonduri europene.

Ultimele Stiri

abonare newsletter
banners