Actualitate

Extinderea pistei de la aeroport, în pericol?

Președintele Consiliului Județean Alin Tişe acuză Ministerul Mediului şi parlamentarii PSD Cluj că blochează extinderea pistei aeroportului. Recent, directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, spunea că devierea Someşului şi extinderea pistei sunt vitale pentru dezvoltarea obiectivului.

Economie

Extinderea pistei, vitală pentru Aeroportul Internaţional Cluj. Directorul Aeroportului, David Ciceo: Avioanele nu pot ateriza decât cu restricţii

Mai multe companii aeriene îşi schimbă flota iar noile avioane nu vor putea ateriza pe aeroport decât cu restricţii la numărul de pasageri avertizează directorul Aeroportului Internaţional Cluj, David Ciceo, care spune că devierea Someşului şi extinderea pistei sunt vitale în acest moment pentru dezvoltarea obiectivului.


Actualitate

Tişe nu se dezminte. Banii de la aeroport, băgaţi în reabilitarea drumurilor

Săptămâna trecută preşedintele CJ Cluj Alin Tişe spunea că prelungirea noii piste “nu e de actualitate”. La rectificarea bugetului judeţului Tişe s-a ţinut de cuvânt şi aeroportul a rămas fără banii destinaţi pentru realizarea studiilor tehnice privind extinderea pistei de aterizare-decolare. Banii se duc pe reparaţii şi modernizări ale drumurilor judeţene.

Economie

Intermodalul. Uite-l, nu-i! Aeroportul Cluj, marginalizat de la implementarea terminalului intermodal

Adio terminal intermodal aerian-rutier-feroviar, adio pistă de 3500 de metri. Aeroportul Internaţional Cluj primeşte bani de la UE pentru investiţii mici, punctuale. Printre investiţii se numără şi construirea unui nou terminal cargo în condiţiile în care aeroportul a fost dat la o parte de la implementarea transportului intermodal. După ce CFR, o companie falimentară, spunea că pentru ea nu este rentabilă participarea la terminalul intermodal, acum Ministerul Transporturilor finanţează un terminal bimodal rutier-feroviar. În condiţiile în care nu avem autostrăzi, la ce să mai legi CFR de drumuri? De ce să faci un terminal cargo la aeroport dacă nu legi aeroportul de celelalte reţele de transport?

Economie

Aeroportul Internaţional Cluj primeşte bani de la UE pentru investiţii. Ce se va construi

Comisia Europeană a avizat Masterul Planul General de Transport al României, document prin intermediul căruia Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj i s-au aprobat lucrări de investiţii în infrastructura aeroportuară – reabilitare suprafeţe de mişcare, terminal pasageri şi terminal cargo nou, în valoare totală de 131 de milioane euro, fără TVA, strategia de implementat urmând a se realiza până în anul 2020.

Ultimele Stiriabonare newsletter
banners