Ştiri din Transilvania

Bihorul, tot mai aproape de Autostrada Transilvania. „Șanse reale ca circulația pe drumul de legătură Oradea-A3 să fie deschisă în acest an”

Pași concreți pentru ca județul învecinat Clujului să ajungă la Autostrada Transilvania încă din acest an. Constructorul mai are de realizat doar un sfert din cei 19 km ai drumului de legătură dintre Centura Oradea și A3 (Biharia).

Drum de legătură Autostrada A3 Centura Oradea, 12 august 2023, Cristian Marius Man youtube.com Drum de legătură Autostrada A3 Centura Oradea, 12 august 2023, Cristian Marius Man youtube.com

 

 


Avans considerabil pe șantierul segmentului de la Biharia ce va permite conexiunea dintre Oradea și Autostrada Transilvania.  

 


Constructorul înregistra progrese substanțiale încă din primăvara acestui an (martie 2023), atunci când a devenit clar că Bihorul se apropie cu pași repezi de finalizarea drumului de legătură cu A3, cu șanse concrete de a reprezenta primul drum expres din Ardeal. 

Mobilizare bună pe șantierul drumului de legătură dintre Centura Oradea și A3 

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, aproape trei sferturi din cei 19 km ai drumului expres Oradea-A3 au fost realizate deja. 


CITEȘTE ȘI: 
Bihorul „a furat startul”. Cum arată primii kilometri de drum expres din Ardeal? Drumul de legătură Cluj-A3 ar putea fi realizat abia în doi ani

„Deși termenul contractual de finalizare a acestui obiectiv este luna martie 2024, situația din teren ne îndreptățește să credem că cei aproximativ 19 km ai acestui drum vor fi deschiși circulației până la sfârșitul acestui an”, arată directorul CNAIR, Cristian Pistol, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook

„Mobilizarea constructorului și stadiul fizic actual - 73%, coroborate cu condițiile atmosferice, fac posibil acest lucru”, au explicat reprezentanții CNAIR. 


Proiectul complex al celor aproape 20 de km de drum de legătură prevede și construcția a 3 noduri rutiere, 9 pasaje, 3 poduri și 31 de podețe.

Drumul Expres Cluj-A3, realizat până în 2025

Săptămâna trecută, ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania. În luna iulie, CNAIR a semnat contractul pentru realizarea DX Tureni, în lungime de circa 5 kilometri, cu asocierea de firme condusă de Dimex 2000. 


Autorizația de construire a fost emisă de Ministerul Transporturilor în luna august 2023 pentru lucrări cu o valoare de 528 milioane lei și o durată de valabilitate de 18 luni de la momentul emiterii ordinului pentru începerea lucărilor.

Constructorul va avea termen 18 luni pentru executarea lucrărilor la drumul expres de circa 5 kilometri care va lega Clujul de Autostrada Transilvania, prin Tureni. Astfel, clujenii ar trebui să poată circula pe drumul expres la începutul anului 2025.

CITEȘTE ȘI:
Pot începe lucrările la Drumul Expres Cluj-A3, prin Tureni! A fost emisă autorizația de construire

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație în luna februarie de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

S-a semnat contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane! O să fie construit și un pasaj pietonal subteran în zona Metro

Pot începe lucrările la Drumul Expres Cluj-A3, prin Tureni! A fost emisă autorizația de construire

Bihorul „a furat startul”. Cum arată primii kilometri de drum expres din Ardeal? Drumul de legătură Cluj-A3 ar putea fi realizat abia în doi ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter