Administrație

S-a semnat contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane! O să fie construit și un pasaj pietonal subteran în zona Metro

Marți, 8 august, a fost semnat contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane. Contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane este în valoare de 22,4 milioane de euro.

Primarul Emil Boc la semnarea contractului pentru tronsonul I al centurii metropolitane, 8 august 2023/ Foto: Emil Boc - Facebook Primarul Emil Boc la semnarea contractului pentru tronsonul I al centurii metropolitane, 8 august 2023/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Marți, 8 august, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru primul tronson al centurii metropolitane a Clujului. Contractul are o valoare de 22,4 milioane de euro.

 


„Am semnat astăzi, 8 august, în Sala de sticlă a primăriei, contractul de proiectare și execuție privind realizarea tronsonului I al centurii metropolitane a municipiului - tronsonul între Cluj și Florești - în valoare de 22,4 milioane euro cu TVA. 
Este vorba despre tronsonul care are ca menire principală asigurarea conectivității pentru Spitalul Regional de Urgență. Practic se va extinde la 6 benzi de circulație zona DN1 Cluj-Florești până la Spitalul Regional de Urgență - câte o bandă pe sens va fi dedicată transportului în comun, salvărilor, poliției, pompierilor.  De asemenea, se vor amenaja piste de biciclete pentru încurajarea utilizării mijloacelor de comun alternative la mașină - fiind create astfel culoare de mobilitate alternativă, parte integrantă a viziunii pe termen lung pentru Cluj-Napoca și zona metropolitană”, a declarat Emil Boc. 

Pasaj subteran în zona Metro

De asemenea, va fi amenajat pasaj pietonal subteran în zona hipermarketului Metro, iar pentru facilitarea accesului la Spitalul Regional de Urgență vom avea un pasaj rutier suprateran. 


Pe întregul tronson modernizat s-a prevăzut sistem de iluminat cu telegestiune și sistem de canalizare pluvială. Odată încheiat contractul se va constitui garanția de bună execuție și se dă ordinul de începere a lucrărilor. Durată de execuție este de 20 luni, din care 6 luni proiectare și 14 luni execuție.

Amintim că licitația pentru realizarea lotului 1 a fost adjudecată la finalul lunii iunie în favoarea asocierii de firme SC Viarom Construct SRL și SC Electrogrup SA, contract în valoare de 94 milioane de lei. 


Primarul Emil Boc a reamintit că Tronsonul II al centurii metropolitane, în valoare de 838 milioane euro, are ca termen de depunere a ofertelor 25 septembrie 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bugetul local, majorat cu 392 mil. lei. Boc vrea să înceapă centura metropolitană odată cu Spitalul Regional: „Partea Cluj-Florești se lărgește de la 3 la 6 benzi, până la spital”

Centura metropolitană a Clujului, „model” pentru Autostrada Unirii: „Un exemplu de viziune, profesionalism, eficacitate”

Ultimele Stiri
abonare newsletter