Sport

Scandal de antisemitism produs de fanii lui Lazio, viitoare adversară a CFR-ului. Autoritățile au deschis o anchetă

A fost deschisă o anchetă privind scandările antisemite ale suporterilor echipei de fotbal Lazio Roma din timpul derby-ului de duminică împotriva lui AS Roma.

A fost deschisă o anchetă privind scandările antisemite ale suporterilor echipei de fotbal Lazio Roma din timpul derby-ului de duminică împotriva lui AS Roma/ FOTO: gazetta.it A fost deschisă o anchetă privind scandările antisemite ale suporterilor echipei de fotbal Lazio Roma din timpul derby-ului de duminică împotriva lui AS Roma/ FOTO: gazetta.it

 

 


Autorităţile sportive italiene au anunţat marţi că au deschis o anchetă privind scandările antisemite ale suporterilor echipei de fotbal Lazio Roma din timpul derby-ului de duminică împotriva lui AS Roma, informează AFP.

 


Aceste scandări, vizându-i pe suporterii adverşi, se pot auzi pe videoclipuri care au circulat luni pe reţelele de socializare. Ele au fost intonate de mai multe ori, potrivit presei italiene, inclusiv după fluierul final, când jucătorii lui Lazio au venit să sărbătorească victoria lor (1-0) în faţa sectorului de nord al Stadionului Olimpic, ocupat de ultraşii laziali. Într-un comunicat, Serie A a anunţat o „anchetă suplimentară” din partea procurorului Federaţiei italiene de fotbal, în special pentru a stabili numărul suporterilor implicaţi şi pentru a obţine elemente de la autorităţile poliţieneşti.

„Scandări grosolane, ofensatoare şi discriminatorii din punct de vedere religios”

Aceste „scandări grosolane, ofensatoare şi discriminatorii din punct de vedere religios” au fost lansate de suporteri ai Lazio „în mai multe ocazii înainte de începerea meciului şi, într-un caz, şi în timpul întâlnirii”, a adăugat Serie A.


Lazio a reacţionat încă de luni seara, afirmând că „a condamnat întotdeauna cu cea mai mare fermitate orice expresie de antisemitism şi rasism, care se manifestă acum la aproape toate meciurile şi pe toate stadioanele din Italia”. Aceste expresii „nu fac parte din cultura noastră şi nu îi reprezintă pe suporterii noştri”, a adăugat într-un comunicat clubul. O parte importante a ultraşilor săi se reclamă de la extrema dreapta.

Jucătorii au mers după meci în faţa ultraşilor „ca să le mulţumească fanilor pentru susţinere şi să sărbătorească o victorie meritată, în niciun caz pentru a legitima eventuale scandări ale anumitor grupuri, neînţelese şi cu siguranţă neîmpărtăşite”, se arată în comunicat.


La începutul lui septembrie, Federaţia a deschis deja o anchetă după scandările antisemite proferate de suporteri ai lui Juventus Torino şi Inter Milano. Lazio este adversara lui CFR Cluj în barajul pentru optimile de finală ale Europa Conference League. Partida din prima manşă a barajului va avea loc pe 16 februarie, la Roma, pe Stadio Olimpico, iar meciul revanşă se va disputa în data de 23 februarie, la Cluj-Napoca. 

 

CITEȘTE ȘI:

Dublă de foc cu Lazio Roma pentru CFR Cluj, în Conference League!

Ce șanse are CFR să învingă Lazio? Neluțu Varga: „Este o echipă puternică, dar care poate fi bătută. Nu suntem demoralizați.”

Ilie Dumitrescu crede în șansele CFR-ului în dubla cu Lazio: „Am văzut ce înseamnă forţa grupului de la CFR Cluj”

abonare newsletter