Sport

Ilie Dumitrescu crede în șansele CFR-ului în dubla cu Lazio: „Am văzut ce înseamnă forţa grupului de la CFR Cluj”

Membru al generației de aur, Ilie Dumitrescu are aștepări mari de la CFR Cluj în dubla din februarie cu Lazio, dând șanse reale echipei prietenului său, Dan Petrescu.

Ilie Dumitrescu / FOTO: Captură ecran - digisport.ro Ilie Dumitrescu / FOTO: Captură ecran - digisport.ro

 

 


Acesta a făcut aluzie la parcursurile bune ale feroviarilor din anii când aceștia s-au calificat în cupele europene, aminitind de dubla cu Sevilla din 2019, scor 0-0 pe Ramon Sanchez Pisquan, respectiv 1-1 în Gruia.

 


„Este o provocare, noi am văzut ce înseamnă forţa grupului de la CFR Cluj. Vorbim de continuitate, de un proiect cu un antrenor care este de cinci-şase ani la CFR. Ei cu siguranţă se vor întări, din ce am înţeles, şi meciul cu Lazio este o provocare pentru Petrescu şi jucătorii de la CFR.

Să nu uităm că ei au ieşit din primăvara europeană din Europa League fără să piardă cu Sevilla”, a declarat fostul mare atacant pentru digisport.ro.


Ilie Dumitrescu este convins că astfel de partide în cupele europene vor ajuta semnificativ dezvoltarea jucatorilor implicați astfel ajutând și la creșterea campionatului intern. 

„Faptul că ei au ajuns aici este o performanţă notabilă şi mă aştept ca nivelul din Liga 1 să crească de la an la an, să se investească mai mult şi să apară rezultate din ce în ce mai bune la nivel de club în Europa.


Pentru că apoi vor veni şi rezultatele la echipa naţională", a mai declarat acesta.

CFR Cluj în primăvara europeană după 3 ani!

CFR Cluj va întălni formația italiană SS Lazio în urma tragerii la sorți a șaisprezecimilor Conference League organizată luni.  Echipa din orașul celor șapte coline a avut un parcurs bun în Europa League, terminând pe locul trei în grupă la egalitate de puncte cu primele două echipe dar cu un golaveraj mai slab.  


În campionat, elevii lui Maurizio Sarri au parcurs o stagiune bună până în prezent. Biancoceleștii ocupă locul al treilea în Serie A, la 8 puncte în spatele liderului Napoli, învingând în ultima etapă rivala locală AS Roma cu scor 1-0.

CFR Cluj va disputa primul meci din dubla cu Lazio, pe „Stadio Olimpico” din Roma, în data de 16 februarie, manșa retur având loc pe 23 februarie pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Gruia.   

Articol scris de Paul Chirciu.

CITEȘTE ȘI:

Pentru Lazio nu va fi ușor să joace cu CFR Cluj „în plină iarnă”, în România: „Va fi important să-şi joace bine cărţile la Roma”

Dublă de foc cu Lazio Roma pentru CFR Cluj, în Conference League!

Ultimele Stiri
abonare newsletter