Educație

Școala începe în 14 septembrie. MAJORITATEA elevilor vor merge FIZIC la școală!

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă, în care a explicat în ce mod va începe noul an școlar din septembrie.

Școala începe în 14 septembrie. MAJORITATEA elevilor vor merge FIZIC la școală! Școala începe în 14 septembrie. MAJORITATEA elevilor vor merge FIZIC la școală!

 

 


Președintele a prezentat, în cadrul conferinței de presă câteva idei principale pentru a explica modul în care s-a decis începerea școlilor din 14 septembrie, urmând ca săptămânile viitoare, aceste idei să fie detaliate.

 


Astfel, pentru a ține cont de impactul pandemiei de covid-19, ședința de Guvern a hotărât 3 scenarii în funcție de numărul de cazuri de coronavirus din fiecare localitate:

„Felul în care va funcționa fiecare unitate școală va fi decis la nivel local, deci se descentralizează la nivel de județ”, a explicat președintele.


Există 3 scenarii prin care se va face școala în acest an

Președintele a explicat trei scenarii, privind modul de desfășurare al activităților școlare pentru anul școlar 2020-2021. Astfel, va exista scenariul verde – însemnând că în localitate există mai puțin de o persoană infectată cu covid-19 în medie, în ultimele 14 zile, scenariul galben – în localitate există, în medie, între 1 și 3 persoane infectate în ultimele 14 zile sau scenariul roșu – mai mult de 3 persoane infectate cu coronavirus, în medie, în ultimele 14 zile.

„În funcție de situația locală se va decide dacă unitatea școlară va funcționa după scenariul 1, 2 sau 3 – atunci când școala se închide de tot”, a completat Iohannis.


În cazul scenariul verde, președintele a explicat că toți copiii vor merge la școală, respectând normele de distanțare socială și de igienă. Acesta a adăugat că atât București, cât și majoritatea localităților din țară, se află în momentul de față în scenariul verde.

Scenariul galben presupune că o parte din activități se țin la școală, iar cealaltă parte online. Mai exact, copiii de grădiniță și clasele primare merg la școală, împreună cu clasele terminale a VIII-a și a XII-a, iar celelalte clase vor merge la școală în funcție de decizia unității de învățământ. În momentul actual există câteva sute de localități în România aflate în scenariul galben.


Localitățile aflate în scenariul roșu vor avea școlile închise, iar cursurile vor fi susținute online, iar în acest scenariu se încadrează 50 de localități.

Școala online e acceptată ca învățământ normal

Președintele a adăugat faptul că „Învățământul online e acceptat ca învățământ normal în mai multe țări, prin umare îl folosim și la noi.”

De asemenea, dacă după deschiderea școlilor, numărul de cazuri dintr-o localitate va crește, aceasta va trece pe scenariul roșu și școala se va închide.Daca intr-o localitate nr de cazuri creste, scoala se inchide in acea localitate

„Răspândirea epidemiei poate fi oprită numai de noi. Fiecare în parte trebuie sa respecte normele”, a spus președintele.

Citește și:

STUDIU. Ce vor elevii? Cursuri fizice sau online?

 

Învățământul online va continua și anul viitor

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter