Educație

Învățământul online va continua și anul viitor

Ministrul educației, Monica Anisie, a emis un proiect de ordonanță de urgență care urmează a fi aprobat în ședința de Guvern și care stabilește în mod clar faptul că învățământul online va fi practicat și în viitorul an școlar.

Învățământul online va continua și anul viitor Învățământul online va continua și anul viitor

 

Proiectul de ordonanță de urgență elaborat de ministrul educației este foarte precis și s-a stabilit deoarece variantele de distanțare socială între elevi, cât și spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale nu pot fi puse în practică.

Aceasta a declarat că activitățile didactice prevăzute în lege, cu modificările și completările ulterioare „pot fi realizate de cadrele didactice și în modul online sau prin alte mijloace tehnice de comunicare.”


Numărul de ore va fi redus

„Totodată, în situația limitării sau suspendării activităților didactice are impun prezența fizică a elevilor în unitățile de învățământ, ca urmare a deciziei autorităților competente, Ministerul Educației și al Cercetării poate modifica prin ordin de ministru numărul de ore alocat disciplinelor de studiu, precum și ponderea numărului de ore de predare și evaluare în programa școlară aprobată”, a completat Anisie.

Astfel, numărul de ore de predare va fi, mai mult ca sigur, redus de către Ministrul Educației, pentru a eficientiza actul de învățământ. De asemenea, examenele de admitere la facultăți vor fi organizate tot online.


Școala online reînvie

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, s-a dovedit a fi împotriva învățământului online, în urmă cu câțiva ani. Aceasta a constatat că universitățile care practicau acest tip de învățământ erau de fapt „fabrici de diplome”, astfel încât absolvenții erau nepregătiți. Aceasta a luat măsuri și a desființat acest tip de învățământ.

Totuși, pandemia reînvie sistemul. Proiectul de ordonanță al ministrului Monica Anisie, pentru anul universitar 2020-2021, stabilește faptul că toate examenele și susținerea lucrărilor de finalizare studii universitare și postuniversitare se pot realiza și în modul online. Totodată, procesul de admitere la studiile universitare, respectiv postuniversitare se vor desfășura în același mod.


Citește și:

Iohannis a convocat o ședință pe tema educației!

 


Elevii din mediu rural trebuie să îndeplinească anumite condiții dacă vor să participe la școală în acest an. Care sunt acestea?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter