Economie

Bază de date online despre 12 oraşe dedicată antreprenorilor

<p><img src="documente/stories/05_mai/13_ziua/06 emil pislaru conf cityaudit rp 06.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Azi a fost lansată la Cluj-Napoca platforma cityaudit.ro, un sistem interactiv de informare despre pieţele locale urbane din România.</p>

 

Proiectul cityaudit.ro are ca obiectiv dezvoltarea competenţelor specifice antreprenoriatului din microîntreprinderi.


Concret, proiectul oferă gratuit asistenţă de marketing şi analiză strategică a pieţei locale în 12 oraşe reşedinţe de judeţ din regiunile nord-vest şi nord-est ale României. Platforma informatică Cityaudit.ro este concepută ca un instrument flexibil de informare şi formare pentru antreprenori, fiind creată de compania Operations Research în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, printr-un proiect cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU.

Proiectul se adresează unui grup ţintă format din persoanele care din punct de vedere economic activează sau îşi doresc să activeze în antreprenoriatul specific microîntreprinderilor mai mult sau mai puţin dependente de medicul economic local. Aceştia pot fi administratori de firme, manageri, debutanţi în antreprenoriat şi cei care îşi doresc să debuteze.


Practic, antreprenorii care doresc să intre pe o piaţă locală au la dispoziţie o radiografie a acesteia sub forma unor baze de date, care cuprind de la valori relevante în rândul consumatorilor până la date administrative.

 


Obiectivele programului

 


Promotorii proiectului şi-au propus să identifice şi operaţionalizeze, în urma cercetărilor sociologice, competenţe necesare antreprenorilor din microîntreprinderi în utilizarea datelor şi informaţiilor de marketing în raport cu dinamica economiei locale şi să creeze un serviciu inovator care să ofere asistenţă informaţională interactivă online pentru antreprenori prin furnizarea de date şi informaţii, aranjate după principiile marketingului strategic din cele 12 pieţe locale ale reşedinţelor de judeţ. Al treilea obiectiv propus de iniţiatorii proiectului este dezvoltarea abilităţilor de utilizare a instrumentelor de afaceri, de citire, interpretare şi adaptarea la piaţa locală a datelor administrative şi de marketing necesară dezvoltării de afaceri dependente de comunităţile locale, prin organizarea unor sesiuni de formare profesională continuă pentru un număr de 576 de manageri şi antreprenori de microîntreprinderi, debutanţi care doresc să debuteze ca antreprenori.

 


Informaţii pe toate gusturile

 

„Prin proiectul cityaudit noi producem date, le punem pe net într-o manieră astfel încât ele să poata fi «mestecate» indiferent de nivelul de expertiză şi pot fi interpretate de către potenţialii antreprenori pentru a-şi testa propriile idei, pentru a vedea ce se întâmplă pe piaţă sau pur şi simplu pentru a înţelege mediul în care activează”, a explicat Emil Pâslaru, manager proiect în cadrul SC Operations Research SRL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter