Economie

Autostrada Transilvania. Evaluarea ofertelor pentru secțiunea cu Tunelul Meseș, amânată pentru a șasea oară.

Desemnarea câștigătorului pentru segmentul dintre Poarta Sălajului și Nușfalău (A3), care include și Tunelul Meseș, a fost amânată pentru a șasea oară de CNAIR.

O nouă amânare pentru licitația de pe lotul A3 cu Tunelul Meseș|Foto: Facebook - Asociația Pro Infrastructură O nouă amânare pentru licitația de pe lotul A3 cu Tunelul Meseș|Foto: Facebook - Asociația Pro Infrastructură

 

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit cu o lună termenul estimat pentru desemnarea câștigătorului pentru licitația ce vizează secțiunea Poarta Sălajului-Zimbor-Nușfalău (41km), fiind cel mai mare contract pentru infrastructura rutieră lansat până acum în achiziție.

Desemnarea constructorului pentru secțiunea de 41 km de pe A3, la o nouă amânare

Licitația pentru secțiunea Poarta Sălajului–Nușfalău de pe Autostrada Transilvania, a fost relansată în urmă cu mai bine de un an, în februarie 2023, iar în august anul trecut au fost depuse mai multe oferte.


Șapte operatori au depus oferte:
-Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (România – Bosnia Herțegovina)
– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)
– IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)
– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)
– MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)
– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia)
– Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Autostrada Transilvania (A3), secțiunea Poarta Sălajului-Zalău-Nușfalău/Foto: Autostrada A3 Poarta Sălajului - Zalău - Nușfalău Disteco youtube.com

După depunerea ofertelor, evaluarea a fost amânată inițial pentru februarie 2024, ulterior pentru martie, aprilie, respectiv finalul lunii mai. Apoi, CNAIR a prelungit până în 28 iunie etapa de evaluare a ofertelor (al cincilea termen de analiză). 


Vineri, 28 iunie, desemnarea căștigătorului a fost amânată pentru a șasea oară, până la 31 iulie 2024, potrivit datelor consultate de Economedia.ro

Inițial, licitația pentru lotul (Poarta Sălajului–Nușfalău) ce include și Tunelul Meseș a fost lansată în noiembrie 2020 (cu o valoare de 4,4 miliarde de lei), însă nu are constructor desemnat la mai bine de trei ani de la lansarea licitației.  


Acum, valoarea proiectului este estimată la 7,48 miliarde lei fără TVA, cu finanțare asigurată din fonduri europene nerambursabile. Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției. Contractul prevede inclusiv construcția a 65 de viaducte, poduri și pasaje (în lungime totală de aproximativ 13 km) și a Tunelului Meseș (în lungime de 2,89 km).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. Încă o amânare pentru evaluarea ofertelor la secțiunea cu Tunelul Meseș. Când va fi desemnat câștigătorul pentru cel mai mare contract de autostradă?

Un nou blocaj pentru licitația de pe lotul A3 cu Tunelul Meseș. Contestație în instanță împotriva deciziei CNSC favorabilă Makyol.

Ultimele Stiri
abonare newsletter