Administrație

A fost atribuit contractul pentru construcția bazinului olimpic din Borhanci. Boc: „Facem și infrastructura pentru tot HUB-ul”

Primarul Emil Boc a anunțat că a fost atribuit contractul pentru construcția bazinului olimpic din cartierul Borhanci și urmează să fie semnat săptămâna viitoare.

Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Primăria a adjudecat licitația și va încheia contractul pentru realizarea infrastructurii de natație, bazinul olimpic din Borhanci, potrivit primarului Emil Boc:

 


„Am reușit să adjudecăm licitația. 23 de milioane de euro pentru construirea bazinului de înot din cartierul Borhanci. A fost atribuit contractul de proiectare și execuție, cel mai probabil săptămâna viitoare îl vom semna. Prin acest proiect, municipalitatea noastră urmărește dezvoltarea infrastructurii de ansamblu în Borhanci, dar pentru natație proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, cu o capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație: bazin olimpic de înot, bazin olimpic pentru sărituri, zonă de gradele pentru spectatori, zonă de agrement, bazin de inițiere pentru înot sportul de masă, saune, vestiare, zonă administrativă...”, a spus Emil Boc într-o intervenție la radio.

Anul trecut, o singură asociere de firme a depus ofertă pentru contractul ce prevede realizarea unui bazin olimpic în zona coloniei Borhanci. 


Este vorba despre asocierea formată din următoarele firme: MBS Group (Leader), ASA CONS Romania, Poliart, Electra Instal SRL, Gaz Instal SRL, Hobi Powervolt, Protect Ignifire, Promelek XXI SA, Electro Excel Green Consulting, Parcrom Service SRL, Dhelectric System, MST General Instal SRL

Cel mai modern bazin din România?

Edilul spune că acest bazin olimpic va fi cel mai modern din România și că odată cu el se va face și infrastructura pentru tot HUB-ul educațional:


„Deci vom avea cel mai modern bazin olimpic din România - cea mai importantă infrastructură de natație pe care țara noastră o are. Așa cum, la timpul ei, Sala Polivalentă a fost și rămâne cea mai importantă infrastructură sportivă din țara noastră. S-au văzut rezultatele acestei infrastructuri. La fel va fi și aici. Mă bucur că a reușit comisia de licitație să adjudece licitația. În acest proiect se vor realiza și lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional în valoare 6,7 milioane euro din Borhanci. Odată cu bazinul olimpic se va face infrastructura pentru tot HUB-ul educațional”, a mai spus primarul.

Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Licitație de 7 milioane de euro pentru Liceul și sala de sport din Borhanci. Investiția ar putea fi realizată în mai puțin de doi ani

Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în Borhanci. Trei firme „se bat” pe contractul de 20 mil. lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter