Administrație

Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. O asociere de firme vrea „să pună mâna” pe contractul de 25 mil. euro

Un bazin de dimensiuni olimpice și cu capacitatea de 1.000 de spectatori se va construi în viitorul HUB educațional Borhanci. O asociere de firme a depus ofertă pentru construirea acestuia.

Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Primăria Cluj-Napoca a lansat în luna august licitația pentru realizarea unui bazin olimpic în cadrul viitorului hub educațional din cartierul Borhanci. O singură asociere de firme a depus ofertă pentru contractul în valoare de peste 25,8 milioane de euro, respectiv 127 milioane de lei.

 


Este vorba despre asocierea formată din următoarele firme: MBS Group (Leader), ASA CONS Romania, Poliart, Electra Instal SRL, Gaz Instal SRL, Hobi Powervolt, Protect Ignifire, Promelek XXI SA, Electro Excel Green Consulting, Parcrom Service SRL, Dhelectric System, MST General Instal SRL

Noul bazin de înot face parte din proiectul pentru realizarea unui HUB educațional, care propune edificarea mai multor obiective: creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.


Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe trei niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1.000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație.

În acestea sunt cuprinse bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.


De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 mil. euro.

Hub educațional în Borhanci

Crearea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului.


„Un proiect major al Clujului în ceea ce privește infrastructura educațională este de a avea un hub educațional în zona Borhanci, o zonă de dezvoltare și extensie a Clujului, care să cuprindă creșă, grădiniță, școală, liceu. Luăm în calcul un astfel de hub și în zona viitorului cartier Sopor. Dorim astfel să aducem toate facilitățile cât mai aproape de cetățean, la 20 de minute de mers pe jos, pe principiul Oraș pentru pietoni/Walkable city”, a declarat primarul Emil Boc, în cardul unei dezbateri publice, în octombrie 2020.

CITEȘTE ȘI:

Școală și grădiniță în Borhanci, cu 16 milioane €. Primăria caută constructor

Primăria a semnat contractul de finanțare prin PNRR a creșei din Borhanci, cea mai mare din Cluj. FOTO

abonare newsletter