Administrație

Licitație de 7 milioane de euro pentru Liceul și sala de sport din Borhanci. Investiția ar putea fi realizată în mai puțin de doi ani

Două obiective din cadrul viitorului Hub educațional din Borhanci au fost scoase la licitație de Primărie. Valoarea investiției este de 36 de milioane de lei.

Licitație publică deschisă pentru proiectarea și execuția Liceului și a Sălii sportive din Borhanci/captură foto Emil Boc Facebook.com Licitație publică deschisă pentru proiectarea și execuția Liceului și a Sălii sportive din Borhanci/captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


Proiectul viitorului Hub educațional din colonia Borhanci include o serie de obiective de investiții, precum creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă.

 


Administrația locală a lansat licitația publică pentru viitorul Liceu și Sală Sportivă din cartierul Borhanci.

Licitația prevede proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investitii Liceu și Sală de sport în cartierul Borhanci


Obiectul achiziției:

Lucrări de construcții de instituții școlare


Descriere proiect:

Servicii de proiectare și executie lucrări pentru obiectivul de investitii Liceu și Sală de sport în cartierul Borhanci din cadrul proiectului complex „Dezvoltare infrastructură educațională (Hub educațional) și de sănătate (Unitate de sănătate-Centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltare infrastructură sportivă (Bazin de înot, Bază sportivă) și Pădure-Parc în cadrul cartierului Borhanci”.


Valoarea totală estimată: 36.126.525,57 LEI/7,3 milioane Euro

Tip finanțare: Fonduri bugetare. 

Însă, în cazul în care se va identifica un program de finanțare în cadrul căruia achiziția să poată fi finanțată, administrația locală va utiliza această opțiune.

Durata contractului este de 560 de zile (110 zile servicii de proiectare și 450 zile execuție lucrări). 

În cazul în care nu vor fi înregistrate contestații ale licitației sau alte piedici administrative, proiectul ar putea fi realizat în termen de 1 an și 7 luni. 

Licitația a fost deschisă în 2 februarie și este valabilă până în 8 martie 2023. 

Școală și grădiniță, realizate de la zero

Pe lângă liceu și sală sportivă, viitorul Hub educațional va dispune și de o creșă, o grădiniță și o școală gimnazială, potrivit proiectului asumat de autorități.

Luna trecută, în cadrul licitației deschise pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru două obiective însemnate - grădiniță și școală, au fost înregistrate trei oferte pentru realizarea grădiniței.

Grădinița va dispune de o capacitate de 160 de locuri, cu 8 grupe distincte.

De asemenea, în decembrie 2022, trei firme și asocieri de firme au depus oferte în cadrul licitației pentru construirea viitoarei școli gimnaziale din cartierul Borhanci.

În privința viitorului bazin olimpic din Borhanci, parte a Hub-ului educațional ce urmează să fie dezvoltat aici, edilul Emil Boc declara în ședința de Consiliu local de săptămâna trecută că acesta va fi realizat „impecabil” și va face din Cluj un centru al natației din România. 

CITEȘTE ȘI:

Școală construită DE LA ZERO în Borhanci, într-un hub educațional. Trei oferte, depuse în cadrul licitației

Grădiniță cu 160 de locuri, construită de Primăria Cluj-Napoca în Borhanci. Trei firme „se bat” pe contractul de 20 mil. lei

Bazinul Olimpic din Borhanci va face din Cluj un centru al natației din România. „Va fi de o calitate impecabilă!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter