Monitorul Cartierelor

Bazinul Olimpic din Borhanci va face din Cluj un centru al natației din România. „Va fi de o calitate impecabilă!”

Viitorul bazin olimpic din Cluj, parte a HUB-ului educațional din colonia Borhanci, va transforma orașul într-un centru al natației din România. Proiectul are o valoare de 28 milioane de euro.

Viitorul bazin olimpic din Borhanci va fi realizat la standarde europene/captură foto Emil Boc Facebook.com Viitorul bazin olimpic din Borhanci va fi realizat la standarde europene/captură foto Emil Boc Facebook.com

 

 


Consilierii PSD au propus, prin intermediul unui amendament la proiectul bugetului municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2023, realizarea unui bazin olimpic în Cluj.

 


În noiembrie 2022, o asociere de firme a depus oferte pentru contractul de 127 milioane de lei pentru realizarea unui bazin olimpic în cadrul viitorului hub educațional din cartierul Borhanci.

Edilul Emil Boc a apreciat amendamentul propus de social-democrații clujeni, dar a arătat că viitorul bazin olimpic al Clujului reprezintă deja un proiect asumat de administrația locală.


Acesta a oferit asigurări în privința calității proiectului. 

„Este un proiect inclus, pentru că în proiectul de buget avem bazinul olimpic din Borhanci. 


O investiție de 28 de milioane de euro, gândiți-vă!

Este un proiect extrem de important, care va face din Cluj un centru al natației din România. 


Valoarea e cât pentru toate drumurile de legătură pentru tot proiectul Borhanci.

Dar, repet, va fi de o calitate și de o ținută impecabilă”, a dat asigurări primarul Emil Boc. 

Un bazin de dimensiuni olimpice

Proiectul bazinului de înot din Borhanci a fost scos la licitație în august anul trecut

Investiția pentru realizarea uneia dintre cele mai moderne infrastructuri de natație din România are o valoare de 23 de milioane de euro. 

De asemenea, cu această ocazie vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 mil. euro.

CITEȘTE ȘI:
Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. O asociere de firme vrea „să pună mâna” pe contractul de 25 mil. Euro

Noul bazin de înot face parte dintr-un proiect mai mare al Primăriei Cluj-Napoca pentru realizarea unui HUB educațional, care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzile aferente.

Proiectul din cartierul Borhanci prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Astfel, sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă.

Anul trecut, o asociere de firme a depus ofertă pentru contractul ce prevede realizarea unui bazin olimpic în zona coloniei Borhanci. 

CITEȘTE ȘI:

Bazin olimpic în viitorul HUB Borhanci. O asociere de firme vrea „să pună mâna” pe contractul de 25 mil. euro

Bugetul Municipiului Cluj-Napoca 2023 a fost aprobat. Emil Boc: „Cel mai mare buget din istoria orașului”

Școală construită DE LA ZERO în Borhanci, într-un hub educațional. Trei oferte, depuse în cadrul licitației

Ultimele Stiri
abonare newsletter