Administrație

Podul peste Canalul Morii de pe strada Oțetului „prinde contur”. Cum arată șantierul de pe Calea Mănăștur? FOTO/VIDEO

Lucrările la Calea Mănăștur și străzile adiacente prind contur. În pragul sezonului rece, lucrările la podul peste Canalul Morii, care va lega strada Oțetului de Uzinei Electrice, avansează.

Podul peste Canalul Morii de pe strada Oțetului „prinde contur”. FOTO: Captură ecran Legat de Cluj Podul peste Canalul Morii de pe strada Oțetului „prinde contur”. FOTO: Captură ecran Legat de Cluj

 

 


Podul peste Canalul Morii, ce va crea o legătură directă între strada Uzinei Electrice și Calea Mănăștur - strada Mărginașă, prin strada Oțetului, se conturează.

 


Lucrările la podețul peste Canalul Morii din zona centrului comercial Platinia, parte din străpungerea Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice, continuă însă, alături de intervenții în mai toate zonele cuprinse în proiectul de modernizare a Căii Mănăștur. Un videoclip filmat cu drona și postat pe canalul de Youtube Legat de Cluj prezintă o imagine de ansamblu asupra șantierului din centrul orașului.

Străpungerea Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice are rolul de a conecta cartierele orașului care se unesc în zona Uzinei Electrice - Calea Mănăștur: Grigorescu - Mănăștur - Zorilor - Plopilor. Proiectul este discutat în spațiul public de mai bine de zece ani ca soluție reală pentru descongestionarea traficului. Odată cu realizarea podului, mașinile care coboară din cartierul Zorilor pe strada Mărginașă, respectiv cele care vin din cartierul Mănăștur pe Calea Mănăștur vor avea asigurată o conexiune directă cu cartierul Grigorescu, în zona străzilor Oțetului și Uzinei Electrice.


Lucrările, finalizate peste un an

De asemenea, mai multe imobile au fost demoalte pe străzile Uzinei Electrice și Mărginașă. În total, 48 de consrucții sunt afectate de lucrări, din care 25 sunt proprietăți private. Municipiului Cluj-Napoca a alocat din bugetul local suma de 9.266.131 lei pentru exproprierea integrală sau parțială a imobilelor. 

Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este de 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Lucrările sunt derulate de constructorul ARL Cluj SA și au termen de finalizare sfârșitul anului 2023.


Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod

Prin acest proiect, municipalitatea își propune realizarea unui un nod rutier în zona de vest a orașului, unde se va intersecta circulația dinspre Mănăștur și Centru, cu cea dinspre Grigorescu și Zorilor.

Este vorba despre intersecția din apropierea centrului comercial Platinia, care va fi reconfigurată. Pentru aceasta, se va amenaja un nou pod peste Canalul Morii care va lega strada Oțetului de Uzinei Electrice, facilitând accesul în cartierul Grigorescu a mașinilor care vin dinspre Zorilor.


Proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Video: YT/ Legat de Cluj

CITEȘTE ȘI:

Stadiul LA ZI al lucrărilor de pe Autostrada Transilvania. Care sunt loturile cele mai avansate și care „bat pasul pe loc”?

Ultimele Stiri
abonare newsletter