Actualitate

Parcul Armătura din Iris se modernizează și extinde cu alei pietonale și pentru bicicliști

Parcul Armătura din cartierul Iris se modernizează și se extinde cu alei pietonale și pentru bicicliști. Lucrările fac parte din proiectul „Rethinking Someș”.

 

 


Parcul Armătura din cartierul Iris se modernizează și extinde cu infrastructură pietonală și ciclistică, anunță Boc. Parcul va avea alei pentru pietoni și bicicliști.

 


Săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru execuția lucrărilor. Joi, 1 iulie, Primăria Cluj-Napoca a câștigat definitiv în instanță adjudecarea licitației pentru realizarea acestui obiectiv.

„Am câștigat definitiv în instanță procesul pentru «Execuție lucrări pentru proiectul - revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului, modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului: Zona 2- Parcul Armătura». Săptămâna viitoare se semnează contractul pentru execuția lucrărilor, cu o valoare estimată de 17.991.094,68 lei fără TVA”, a anunțat primarul. 


Inițial, decizia comisiei de evaluare a fost contestată la CNSC, însă contestația a fost respinsă. Ulterior, contestatarul a făcut plângere împotriva deciziei CNSC dar și Curtea de Apel Cluj a respins acțiunea. Prin urmare, contractul pentru execuția lucrărilor va fi semnat cu ofertantul câștigător desemnat de către comisia de evaluare. 

Ce se modernizează în Parcul Armătura

Proiectul pe fonduri europene presupune revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului - în zona Parcului Armătura - modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş, amplasare mobilier urban și rasteluri de biciclete, plantare arbori, sistem de iluminat modern și reabilitarea bazei sportive.


„Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca, iar Parcul Armătura este un proiect important din acest program. De asemenea, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%”, a spus Boc.

Modernizarea Parcului Armătura face parte din amplul proiect „Rethinking Someș”, prin care malurile Someșului vor fi revitalizate în urma unui concurs internațional de soluții.


CITEȘTE ȘI:

Parcul Armătura își schimbă fața! Primăria pune la bătaie 18 milioane de lei pentru lucrările de modernizare

 

Cartierul Iris, ca un ghetou: „Ne-au rugat să punem camere video ca să nu le mai fie bătuți și amenințați copiii”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter