Monitorul Cartierelor

Cartierul Iris, ca un ghetou: „Ne-au rugat să punem camere video ca să nu le mai fie bătuți și amenințați copiii”

Cartierul Iris este una din zonele din Cluj-Napoca ce sunt încet uitate și care ajung într-o formă dezastruoasă. Chiar dacă au apărut multe blocuri în acest cartier, spațiile verzi sunt puține, iar calitatea vieții e una scăzută.


 

Un consilier local USR-PLUS, Adriana Cristian, a mers pe teren pe parcursul weekend-ului trecut unde a vorbit cu mai mulți clujeni.


 

În urma „plimbării” pe care a făcut-o, consilierul a scris pe pagina sa de Facebook ce a văzut și ce crede că trebuie schimbat în zonă.


În cartierul Iris din Cluj-Napoca deși au apărut numeroase blocuri, nu a apărut „niciun spațiu verde nou”. Spațiile de acest fel care există deja se află într-o stare de degradare.

„Azi am mers iar cu colegii mei prin cartierul Iris și am văzut un cartier al contrastelor, mizerie și dezvoltare galopantă la un loc. Cred că, dintre cartierele vechi, acesta s-a dezvoltat cel mai mult în ultimii ani - au apărut foarte multe blocuri înalte însă niciun spațiu verde nou (iar cele existente natural de pe malurile Someșului sau ale văii Chintăului sunt neamenajate și mizere)”, a scris consilierul local USR-PLUS pe Facebook.


Un părinte clujean, speriat că își va vedea copilul bătut din nou

Adriana Cristian a remarcat faptul că unele zone din cartierul Iris sunt ca un „ghetou”. Consilierul local a mărturisit că în parcul Iris un părinte clujean i-a făcut rugăminți disperate.

Acesta își dorește ca parcul să fie supravegheat video, astfel încât copiii săi să nu „mai fie bătuți și amenințați”.


„Problemele uzuale din cartierele mărginașe se regăsesc și aici și dacă nu mai miră pe nimeni lipsa parcărilor și a trotuarelor am fost surprinsă de cât de multă mizerie am găsit pe străzi sau pe malurile apelor. Asmatică fiind mi-a fost greu să respir datorită prafului. De asemenea, sunt anumite zone de tip ghetou, iar în parcul Iris un părinte ne-a rugat insistent să punem camere video în parc pentru a nu le mai fi bătuți și amenințați copiii”, a adăugat consilierul local în postare.

Cum se pot remedia problemele din cartierul Iris?

Consilierul local s-a gândit și la câteva moduri în care aceste probleme pot fi remediate. Astfel, ea consideră că un parteneriat cu Apele române ar putea fi benefic și la fel și controale la șantierele din Iris:


„Se poate mai bine! Cu puțini bani, cu parteneriat cu Apele romane s-ar putea crea ușor zone de agrement în acest cartier. Șantierele din zonă trebuie verificate și amendate dacă nu respectă regulile de curațenie.”

Controale privind firma de salubritate ar putea ajuta la rezolvarea problemei mizeriei.

„Audit servicii de salubritate. La cum arătau marea majoritate a strazilor as verifica daca operatorul de salubritate a spălat în ultima lună străzile... Și aș face un audit regulat al activității acestora în zonă”, a mai susținut consilierul local, Adriana Cristian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter