Actualitate

Intervenții ratate ale polițiștilor. De ce oamenii legii se ascund după proceduri complicate și nu intervin în forță? Să aștepti în fața ușii până când cineva conduce 69 de km de la Turda la Alba

Dubla crimă de la Alba Iulia arată, încă o dată, că polițiștii eșuează de cele mai multe ori să intervină prompt la cazuri. La Alba Iulia oamenii legii au stat mai bine de o oră până când proprietarul apartamentului a ajuns din Turda să le deschidă ușa, la Onești, în 2021, doi oameni au murit după ce polițiștii au așteptat 8 ore în fața unui apartament să acționeze.

sursă foto depositphotos.com sursă foto depositphotos.com

 

26 martie 2023: O mamă îngrijorată sună la 112 și spune că e îngrijorată pentru fiul său de doar un an. Polițiștii ajung la fața locului, dar proprietarul apartamentului unde criminalul stătea în chirie, un bărbat din municipiul Turda, județul Cluj, nu-și dă acordul pentru forțarea ușii apartamentului și se deplasează la Alba Iulia pentru a deschide și a permite accesul polițiștilor în apartament. 


Între Turda și Alba Iulia sunt 69 de kilometri, cel mai probabil polițiștii au așteptat în fața ușii mai bine de oră. Între timp, în apartament un copil de 1 an murea spânzurat de mâna tatălui, care, ulterior s-a sinucis.

De ce nu au avut curajul polițiștii să spargă ușa înainte de venirea proprietarului? Le-a fost teamă că ar fi trebuit să o plătească? Potrivit legii, nici măcar proprietarul nu are dreptul să intre peste chiriaș, cum ar fi putut da proprietarul altcuiva acest drept?


CITEȘTE ȘI: Bebeluș spânzurat de tatăl lui, la Alba Iulia. Amândoi au fost găsiți morți. Proprietarul apartamentului, care locuia la Turda, nu le-a dat polițiștilor acordul să spargă ușa.

1 martie 2021: Doi muncitori, de 36 și 52 de ani, au fost uciși de un bărbat care revendica apartamentul în care lucrau. Ancheta a scos la iveală încălcări grave și de neexplicat ale măsurilor pe care ar fi trebuit să le ia polițiștii chemați la față locului. Poliția a negociat cu agresorul ore întregi, iar între momentul alertării prin 112 a forțelor de ordine, chiar de către atacator, și intrarea polițiștilor în forță în apartament au trecut 8 ore. Și chiar dacă agresorul s-a aflat o vreme la vedere, în balconul apartamentului, poliția a ezitat să tragă. 

Mai mult, poliţiştii ar fi avut chiar cheia apartamentului unde se aflau cei doi ostatici, dar nici măcar nu au încercat să o folosească. În plus, au avut dialoguri cu agresorul în care luau în derâdere situația și revendicările acestuia. Agresorul era fostul proprietar al apartamentului.


Cireașa de pe tort. Crima de la Caracal. Mascații au așteptat 19 ore să intre în casa lui Dincă

Nouăsprezece ore, atât a durat ca mascaţii să intre în casa lui Gheorghe Dincă. 19 ore în care căutările au fost făcute ca-n Evul Mediu, iar în acest timp, Alexandra era torturată şi ucisă cu sânge rece, fără ca cineva să-l deranjeze pe criminal. Fata a sunat de trei ori la 112 înainte să moară şi cu toate astea, nu a fost salvată.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Sursă foto depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

„Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?" Mesajul de adio lăsat de Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a spânzurat copilul

Bebeluș spânzurat de tatăl lui, la Alba Iulia. Amândoi au fost găsiți morți. Proprietarul apartamentului, care locuia la Turda, nu le-a dat polițiștilor acordul să spargă ușa.

Pompier din Cluj, găsit SPÂNZURAT în casă. Medicii nu au mai reușit să-i readucă semnalele vitale

abonare newsletter